Fazekas a legjobbak közé vágyik az Európa-bajnokságon

Gerincműtét, gyötrelmes évek után Fazekas Róbert idén ismét úgy utazik egy világversenyre, hogy komolyan kell számolni vele. Bejuthat a legjobb hatba, az pedig a rendkívül erős mezőnyben nagy fegyvertény lenne.

A Nyugat.hu gondozásában elindult Fazekas Róbert diszkoszvető hivatalos honlapja és blogja a fazekas.nyugat.hu címen. Az oldal folyamatosan, az EB alatt pedig naponta többször is frissül.

Hiányzik három hónap

Ma elkezdődött Barcelonában az atlétika Európa-bajnokság. Fazekas Róbert azonban csak szombaton reggel lép először dobókörbe, így ma még a Haladás VSE dobópályáján edzett. Ahogy teszi azt február eleje óta szinte minden nap. És ha már itt tartunk. Az atléta a világ élmezőnyéhez képest három hónappal később kezdett el dobni, mert tavaly nyár végén megműtötték a gerincét. Hiányoznak ezek a napok, nem is titkolja. De szokásához híven ezúttal sem panaszkodik.

Nem támogatott video formátum
Video: Fazekas a mai edzésen

– Nyugodt a lelkiismeretem, ami munkát el tudtam, azt elvégeztem – mondta Fazekas. Reálisan látom a helyzetemet. Tudomásul kell venni, hogy jelenleg vannak előttem a rangsorban. Ennek ellenére várom a szombatot, nagyon készülök, hogy ismét komoly tényezőként lépjek dobókörbe egy világversenyen. Konkrét métert, helyezést nem szeretnék mondani, de szeretnék a legjobb hat közé jutni.

Arra a kérdésünkre, hogy ki nyerhet, Fazekas azt mondta, szerinte Kővágó Zoltán a legesélyesebb. Ő a legjobb versenyzőtípus a mostani mezőnyben és régóta kijárna már neki egy igazán jó eredmény – vélekedett.

Aztán Fazekas visszamegy a körbe. Dob. Jó messzire, de azt, hogy hol esik le, pontosan csak Ő és edzője, Annus Adrián tudja. Méterről nem beszélnek...

Ez lesz az első lépés

Annus Adrián tavaly ősz óta felügyeli korábbi versenyzőtársa munkáját. Vezetőedzőként első világversenyére készül. Ma kifejezetten elégedett azzal, amit lát. Többször dicséri a diszkoszvetőt.

Annus Adrián és Fazekas Róbert
A méterről nem beszélnek. Tekintse meg galériánkat!
Mészáros Zsolt

– Ez lesz az első lépés – mondja. Ha őszinték akarunk lenni, vannak olyan dobók, akik biztosan jobbak idén, mint Robi. Az ok egyszerű, három hónappal többet edzettek. Azt mondom, amit mondtam egész évben. A negyedik, ötödik, hatodik hely valamelyikére érhet oda. Nagyon erős a mezőny, ezt mutatták a Gyémánt Ligákon elért eredmények is, arról nem is beszélve, hogy mindig van egy-két meglepetésember is. Reméljük idén Szúnyog lesz.

Fazekas Róbert idei legjobbját (66.22) a görögországi Rethymnoban dobta. Idén hat versenyen indult. Ebből az utolsó hármat megnyerte. Hetedik az Európai-ranglistán.

Jelenleg Münchenben dobott 68 méter, 83 centiméteres dobásával tartja az Európa-bajnoki csúcsot. Sokan azt mondják, idén ez még a dobogóra sem biztos, hogy elég lesz.

Barcelonában szombaton rendezik a diszkoszvetés selejtezőjét, majd vasárnap a döntőjét.

A versenyről a Nyugat.hu helyszíni tudósításban számol be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport