Elkezdődött – Ismét Budapesten a „vizes” elit

Schmitt Pál utolsó, MOB elnökként megnyitott sporteseménye a budapesti „vizes EB”. Mindenki itt van, aki számít. A megnyitón jártunk.

Schmitt Pál ünnepi beszédével megkezdődött a 30. úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság Budapesten és Balatonfüreden.

- Meggyőződésem, hogy az úszás ünnepének, magyar sikereknek leszünk megint tanúi, akárcsak négy éve. De nemcsak magunknak, a mi versenyzőinknek, hanem minden résztvevőnek kívánom, hogy élete legjobb formájában versenyezzen! - mondta magyar köztársaság megválasztott elnöke, Schmitt Pál megnyitójában.

Schmitt Pál előtt Gyárfás Tamás, a hazai úszószövetség és az EB-t szervező bizottság elnöke az MTI beszámolója szerint azt emelte ki, hogy öt éven belül ez a negyedik kontinensviadal, amelynek Magyarország ad otthont.

Úszó Európa-bajnokság 2010
Schmitt Pál ünnepi beszédével kezdődött a ''vizes EB''
Paksy Patrik

- Budapesten 2005-ben junior, 2006-ban felnőtt Eb-t, 2007-ben - Debrecenben - pedig rövid pályás Európa-bajnokságot rendezhettünk, és most jön a negyedik! Remélem, hogy az első három Európa-bajnokság volt a főpróba, és most kezdődik az előadás - mondta.

Nory Krutchen, a kontinentális szövetség, a LEN elnöke köszöntőjében leszögezte, hogy „a nagyszerű Magyarország és népe különleges, bensőséges viszonyban áll a sporttal".

- Kevés helyen olyan nyilvánvaló ez, mint itt, a Margitszigeten. Ez a helyszín példátlan módon negyedszer biztosít tökéletes körülményeket ahhoz, hogy a kitűnő versenyzők a legjobb teljesítményt nyújthassák. A LEN hálás ennek a városnak, és büszke arra, hogy története olyan szorosan összekapcsolódik a magyar fővároséval - fogalmazott a LEN első embere.

A beszédeket követő, tűzijátékkal ötvözött kulturális programban fellépett a 100 tagú cigányzenekar, a Strokes és a Bad Boyz együttes, Bangó Margit Kossuth-díjas énekesnő, valamint a Presidance tánccsoport.

Úszó Európa-bajnokság 2010
Úszó Európa-bajnokság 2010
Paksy Patrik
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport