Jutalmazták a bronzérmes atlétákat

Ipkovich György polgármester és Lazáry Viktor, a sportbizottság elnöke köszöntötte a barcelonai Európa-bajnokságon bronzérmet szerző két szombathelyi atlétát, Fazekas Róbertet és Pars Krisztiánt, valamint edzőiket, Annus Adriánt és Németh Zsoltot.

Mint ismert, a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője, Pars Krisztián és a Haladás VSE diszkoszvetője, Fazekas Róbert is bronzérmet szerzett a múlt heti barcelonai Európa-bajnokságon. Ma délelőtt a Városházán sajtótájékoztató keretein belül köszöntötte a sportolókat és edzőiket dr. Ipkovich György polgármester és Lazáry Viktor, a sportbizottság elnöke.

Fazekas Róbertet és Pars Krisztiánt jutalmazta a polgármester
Fazekas Róbertet és Pars Krisztiánt jutalmazta a polgármester
Mészáros Zsolt

Szombathely csúcssportága az atlétika

– Örömteli alkalom a mai. A város nevében gratulálunk a fiúknak és edzőiknek. Krisztián és Robi is nehéz körülményeken ment keresztül az elmúlt időszakban, ez pedig külön emeli a bronzérmük értékét. Szombathely csúcssportága az atlétika. A város szorít a sportolóknak, és mögöttük áll a harcok során. Sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban. Reméljük, hogy jövőre a VB-ről és a 2012-es londoni olimpiáról is legalább ilyen fényes, ha nem fényesebb éremmel térnek haza – mondta Ipkovich.

– Az elért eredmények önmagukért beszélnek. Csak csatlakozni tudok polgármester úrhoz, az atléták továbbra is számíthatnak a város segítségére. Próbálunk mindent megadni nekik a jó szerepléshez. Sok sikert a VB-n és a londoni olimpián! – mondta Lazáry Viktor.

Ezt követően a város nevében köszöntötték a sportolókat és gratuláltak edzőiknek.

Nem volt szerencséje

Pars Krisztián élete első érmét szerezte felnőtt világversenyen. Azt mondta, összességében elégedett az eredménnyel, bár titkon bízott a jobb szereplésben.

Fazekas Róbertet és Pars Krisztiánt jutalmazta a polgármester
Pars boldog, bár nem volt szerencséje
Mészáros Zsolt

– Sajnos nekem megint nem volt szerencsém – mondta Pars. Ennek ellenére azért mégis sikerült megszereznem első érmemet felnőtt világversenyen. Rosszul esett, hogy az olasz Vizzoni letaszított utolsó dobásával a dobogó alsó fokára, de sajnos nem tudtam már rá válaszolni, mivel nem tudtam kellően felkészülni az idei évemre. Ami az óvásomat illeti: még ma is megnéztem Charfreitag dobását, és biztos vagyok benne, hogy kilépett. Sajnos a rendelkezésekre álló felvételek alapján azonban ezt nem tudtuk bizonyítani. Összességében boldog vagyok, hogy ilyen körülmények között el tudtam érni ezt a harmadik helyet.

– Szeretném megköszönni azt a támogatást, amit most már hosszú évek óta kap sportágunk a várostól. Most szeretnék is egy kicsit lobbizni, hogy ez továbbra is így legyen – kezdte mondandóját Németh Zsolt, Pars Krisztián edzője. Mi is mindent meg fogunk tenni az egyesület részéről, hogy minél többen vehessenek részt a londoni olimpián. Egyúttal szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak Robiéknak, hiszen tényleg nagyon mélyről jött vissza, és ismét kiválóan kamatoztatta versenyzői kvalitásait. Szurkolunk neki továbbra is!

Kihozta a maximumot

Fazekas Róbert másodszor állhatott dobogóra Európa-bajnokságon. Müncheni győzelme után ezúttal harmadik lett.

– Úgy érzem, a maximumot hoztam ki magamból a versenyen. Sajnos idén elég későn tudtam elkezdeni a felkészülést. Talán 6-7 hónapot tudtam a tervek szerint elvégezni, ez pedig kevés. Remélem, hogy jövőre már teljes értékű munkát tudhatok magam mögött, és akkor még jobb eredményt tudok elérni a VB-n – mondta Fazekas.

Fazekas Róbertet és Pars Krisztiánt jutalmazta a polgármester
Fazekas reméli, jövőre már teljes értékű munkát tud végezni
Mészáros Zsolt

– Igazából ez a szituáció engem a 2004-es év előtti állapotokra emlékeztet, amikor is általában két érem volt. Ez szerencsére most is így van. Megnyugodtam, mert a város sportjáért dolgozók, Németh Zsolt, Ipkovich György és Lazáry Viktor is biztosítottak minket támogatásunkról. Köszönjük – zárta szavait Annus Adrián, Fazekas Róbert edzője.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport