A Szolnok kiénekeltre a sajtot a Körmend szájából

Tíz ponttal is vezetett már a MJUS-Fortress Körmend a Szolnoki Olaj ellen, azonban a hazaiak szétestek, az Olaj pedig nem fáradt el és felülkerekedett a vasiak lélektani fölényén.

Dávid Gergely kosara nyitotta a fergeteges hangulatú Körmend – Szolnok rangadót. Gyors ritmusban kezdte meg a pontgyártást a hazai együttes, úgy tűnt, hogy remek csapatjátékával felülkerekedik a Szolnokon Sabáli Balázs legénysége. Az első negyedben csak Trotter tudott elfogadhatót nyújtani az Olajból.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A második negyedben aztán Ruják triplájával elhúzott tíz ponttal a Körmend. Időt kért Pór Péter edző, aztán valamelyest összeszedte magát a Szolnok, hiszen a negyed zárásakor már csak három pontos különbséget mutatott az eredményjelző.

Mjus körmend Kc - Szolnok Kc
Mjus körmend Kc - Szolnok Kc
Unger Tamás

A nagyszünetben a Szolnok rápihent, a Körmend pedig "rágörcsölt" a folytatásra. Legalábbis a harmadik negyed eleje ezt mutatta. A vasiak percekig képtelenek voltak pontot dobni a szoros védelemmel felálló Szolnoknak. Ugyan Ferencz triplája még adott némi tartást a csapatnak, de az Olaj így is nagyjából azt csinálta, amit akart.

Az utolsó etapban már csak a kapaszkodás jutott a Rába-partiaknak. 5-6 pontra meg tudta közelíteni riválisát a Körmend, de egyenlíteni vagy fordítani nem tudott. A végjátékban pedig már faultokkal operáltak Fodorék, de komolyabban zárkózni így sem tudtak. Végül egy jól induló mérkőzésen hagyta kiénekelni a sajtot a szájából a Körmend, és veszítette el négy meccs óta tartó veretlenségét.

Mjus körmend Kc - Szolnok Kc
Mjus körmend Kc - Szolnok Kc
Unger Tamás

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Az első félidő jó csapatjátéka után, a második játékrészben elegyéniesedtük a meccset. Nem szabadott volna megengednünk, hogy a Szolnok ránk erőltesse játékát, ám ez mégis bekövetkezett. Ennyi hibával nem lehet meccset nyerni.

Pór Péter, a Szolnok edzője: Tíz pontból visszajönni nagyon sok energiát igényel. Ám mégis bírtuk és a harmadik negyedben megállítottuk a Körmendet. Ebben a játékrészben mindig volt valaki, aki az adott pillanatban jó volt. Báder lepattanói, Horváth pontjai mind-mind kellettek a győzelemhez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport