Vezetésből vereség – Kikapott Sopronban a Körmend

Az élbolyban maradáshoz fontos lett volna egy győzelem a Sopron ellen a MJUS-Fortress Körmend számára, azonban a kékfrankos otthonában nem sikerült begyűjteni a 2 bajnoki pontot.

Baljós előjelekkel várta a körmendi csapat a Kis-Rába menti Takarék – Soproni KC elleni, szombat esti összecsapást. A vasiak egyik legjobbja, az amerikai Marcus Moore ugyanis civil ruhában üldögélt a kispadon. A légiós ugyanis a keddi Magyar Kupa meccsen egy rúgást kapott a térdére, a sérülés pedig szombat estig nem jött rendbe.

A feldobásnál minden esetre a Körmend centere, Dies ütötte el a labdát, megtartani azonban nem tudták a piros-feketék, így a soproni Kelley szerezte a meccs első kosarát. Az első negyed nagy rohanásban telt. Igazi adok-kapokot mutattak be a gárdák. A tíz perc derekán aztán időt kért Sabáli Balázs, a Körmend pedig rendezni tudta sorait. Fodor Gergely triplájával kilenc pontos vendégvezetést könyveltek el a negyed végére.

A második tíz percben ez még tovább nőtt. Egy közjáték után azonban Czifra Csaba játékvezető technikaival sújtotta a körmendiek edzőjét, a Sopron pedig értékesítve a büntetőket és a mezőnylabdát is, visszajött a meccsbe. A félidőt jelző sípszókor így már csak egyetlen pont maradt a Körmend javára.

A második félidő elején triplapárbajba kezdtek a csapatok, bár a Sopron nem csak külső dobásokkal, de Townes lévén palánk alatti kosarakkal is gyűjtögette pontjait.

Az utolsó negyedben libikóka módjára billegett az eredmény. Bell kosarával lett ismét egál az eredmény. A Sopron azonban ismét új erőre kapott, így akárhogy is küzdött a Körmend az utolsó percekig, nem tudta a már folyamatosan előny birtokában lévő Sopront legyőzni.

Meszlényi Róbert, a Sopron edzője: Nagyon nehéz meccs volt, sokáig egál volt a mérkőzés. Azt gondolom, hogy a végjátékban higgadtabbak voltunk, és ez döntött a javunkra. Nagyon apró dolgokon dőlt el a meccs. Nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk, mindenki azt hozta amit elvártam tőle.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: A játékosaim Moore nélkül is mindent megtettek a sikerért. Ennyit engedtek, ennyi maradt. Hibáztunk, nagyon sok támadólepattanót hagytunk az ellenfélnek. Egyéni védekezésünk is hagyott kívánni valót maga után. Egy-egyben sokszor megvertek minket. Jó mérkőzést játszottunk, a két szurkolótábor kitett magáért, a játékvezetők is, mindenki megdolgozott a pénzéért...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport