Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fazekas: nem leszek én statiszta!

A Haladás VSE diszkoszvetője a számára kudarccal végződött tegui világbajnokság után állítja: nem mellékszereplőként utazik a jövő évi londoni nagyelőadásra. A premier sikerét, egyben Fazekas és Kürthy olimpiai felkészülését az egyik legnagyobb árbevételű szombathelyi cég nagyban segítheti.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A dél-koreai atlétikai világbajnokságon csalódást keltett Fazekas kiesett, Pars ma világbajnok lehet 2011. August 29. 06:08 teljesítményével Fazekas Róbert, a Haladás VSE diszkoszvetője. A sportolónak, három érvénytelen dobásával, még a döntőbe sem sikerült beverekednie magát. Az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes atléta ettől függetlenül bizakodó: egyértelműen olimpiai éremre pályázik.

Nagy kudarc után nagy siker?

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Fazekas állítja, túl sok volt az edzés a világversenyt megelőzően. Egy korábbi példa viszont bizakodásra adhat okot: pontosan tíz évvel ezelőtt a szintén balsikerű edmontoni világbajnokságot követően, Fazekasnak egy évvel később EB-csúccsal sikerült megnyernie a kontinenstornát. A diszkoszvető nem statisztaszerepre készül, dobogóra szeretne állni a londoni olimpián. Már csak azért is, mert koránál fogva számára vélhetően ez lesz az utolsó ebből a műfajból.

A Mohácsi TE színeiben versenyző, ám egy ideje már Szombathelyen, Annus Adrián irányításával készülő Kürthy Lajos idénye is felemásra sikeredett. A súlylökő Teguban csupán a 14. helyen végzett, 20,02 méteres eredményével lemaradt a döntőről. A sportoló célja jövőre ettől függetlenül is az olimpiai nyolcas döntő elérése lesz.

Fazekasék a kapitány szemével

Dornbach Ildikó, az atlétikai válogatott szövetségi kapitánya szerint Fazekas mindenképpen hibázott abban, hogy a felkészülés alatt nem figyelt kellőképpen az intő jelekre, és nem lépett akkor, amikor még lehetett volna. Kürthyről szólva elmondta: a súlylökő teljesítménye évek óta stagnál, de most újra megindulhat felfelé.

Ha a versenydrukktól álmatlanul töltött éjszakák miatt a szemek alatt nem is, azok előtt viszont mindenképpen az olimpiai ötkarika lebeg. A szövetségi kapitány egy jó és sérülésmentes felkészülés után Fazekastól dobogós helyezést, míg Kürthytől az első tizenkét, kisebb csoda esetén az első nyolc hely valamelyikének megszerzését várja. A két atlétát Pintér Zoltán, a Haladás VSE ügyvezetője és Schiszler Krisztián, a Mohácsi TE elnöke is mindenben támogatja.

Egyéni szponzorációval operálnak

És, ha már támogatás. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a sikertelen világbajnoki szereplés ellenére igazán komoly mecénás segíti a két sportolót. Czeglédy Csaba, a Humán Operátor Zrt. igazgatótanácsának elnökeként bejelentette: a sikeres olimpiai felkészülést elősegítendő mind Fazekassal, mind pedig Kürthyvel egyéni szponzorációs szerződést kötnek.

A személyzeti szolgáltató Humán Operátor Zrt. egyébként az egyik legnagyobb árbevételű szombathelyi cégként már régebb óta támogatta Fazekast, ennek is köszönhető, hogy a diszkoszvető kedvezőbb körülmények között készülhet, mint hazai kollégái.

A bizalom és az anyagi támogatás tehát már megvan, most már igazán csak a fiúkon a sor, hogy jövő nyáron a londoniak ne győzzék mérni a nagyobbnál-nagyobb dobásaikat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés