Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

6000 ember elküldését tervezi a BMW

Németországi gyárakat érint.

A BMW német autógyártó azt tervezi, hogy hatezer munkahelyet szüntet meg a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai miatt, valamint felfüggeszti az önvezető technológia fejlesztésére kötött együttműködést a Daimler csoporthoz tartozó Mercedes-Benz autógyártóval - írja a civishir.hu.

A müncheni székhelyű vállalat jelenleg mintegy 126 ezer embert foglalkoztat. A túlélés érdekében a német gyárakban bevezették a kieső bér egy részének állami támogatású pótlására épülő rövidített munkaidőt, és még májusban is több mint 30 ezer dolgozót alkalmaztak ebben a rendszerben.

A BMW vezetése jelezte, hogy további intézkedésekre van szükség a kereslet meredek visszaesése miatt. Ezért hatezer munkahelyet számolnak fel, gyakorlatilag mindet Németországban. Az elbocsátások és a létszámstop bevezetése mellett felajánlják az előrehozott nyugdíjazás lehetőségét, illetve nem hosszabbítják meg a határozott idejű munkaszerződéseket.

Május elején a debreceni beruházásánál húzta be a féket Zuhannak az eladások, úgy tűnik, egyelőre nem épül fel a BMW-gyár Magyarországon 2020. May 06. 14:58 a BMW. A konszern akkori beszámolójából az derült ki, hogy az első negyedévben jelentősen csökkentek a BMW csoport eladásai: 20,6 százalékkal kevesebb autót adtak el, mint egy évvel korábban.

A múlt héten pedig bejelentették Újabb autóipari multi állította le ideiglenesen magyarországi beruházását 2020. June 16. 19:57 , hogy az autóipari kilátások bizonytalansága miatt 1,5-2 évvel később épülhet meg a thyssenkrupp pécsi gyára. Kiemelték, amint a gazdaság visszazökken a normális kerékvágásba, folytatják a beruházás megvalósítását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Gazdaság

Tovább az oldalra