Dolgoznak, vagy nem dolgoznak az M86-on?

Pár napja ezt a kérdést tettük fel magunknak, amikor Zanat mellett furikáztunk épp és sebesség korlátozó táblák tömegével küzdöttünk.

A hét elején a 86-os főúton autózva láttuk, hogy a zanati, illetve a vépi leágazó közti szakaszon (a Savaria Stonehenge-ről van szó) építettek egy rövid, vélhetően elterelő szakaszt. Ezt leszámítva munkagéppel, vagy bármi építésre utaló tevékenységgel nem találkoztunk, viszont a sebességkorlátozó táblák bőven vannak. Aztán kiderül, hogy már jó pár hete terelgetik ezen a rövid útszakaszon ide-oda a forgalmat.

Elterelő az épülő M86-osnál
Dolgoznak, vagy nem?
Bonyhádi Zoltán

Utánajártunk hát, mi történt, és miért nem dolgoznak, ha már egyszer kész a terelő is? Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, hogy a forgalomelterelésre a hídépítés miatt van szükség. A híd pillérei már állnak, most a hídhoz tartozó töltésépítést végzik. Az időjárási körülmények viszont nem teszik lehetővé a mindennapi munkavégzést. A töltésépítés most az esőzések miatt is szünetel. Amint az időjárás engedi, a munkát folytatják. A sebességkorlátozó táblákra szerintük azért van szükség, mert az érintett szakasz munkaterület, ezért kell korlátozással a közlekedők biztonságára fokozottan figyelniük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Vége lesz a Savaria Stonehengenek?

Augusztus elején veszi kezdetét az M85-M86-os út építése.

Épül a Savaria Stonehengeből a gyorsforgalmi út

Végre nem vicc, tényleg elindult az útfelújítás a 86. számú főút Szombathely-Vát közti szakaszán.

M86: Megnéztük, tényleg épül

Ahogy ma már beszámoltunk róla, újra a munkagépeké a Stonehenge-nek csúfolt rondaság.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet