Vége lesz a Savaria Stonehengenek?

Augusztus elején veszi kezdetét az M85-M86-os út építése.

Augusztus elején kezdődhetnek meg a leendő M85-M86-os gyorsforgalmi út Szombathely és Vát közötti szakaszának építési munkálatai. Legalábbis a beruházó és a vállalkozó között a munkaterület átadása június 20-án teljes körűen megtörtént. Most a geodéziai felmérésekkel a munkaterület határának pontos meghatározását végzik.

Távvezeték- és közvilágítás-kiváltás a soron következő feladat, majd ezt követően veszi kezdetét az érdemi kivitelezés. Ezen belül nagy üzemű földmunka várható, valamint a meglévő műtárgyak vizsgálatát követően további hídépítést terveznek. A 86-os főút Szombathely-Vát közötti szakasz a Győr és Szombathely közé tervezett új, kétszer két sávos gyorsforgalmi közlekedési csatorna része. A most épülő Szombathely-Vát közötti szakasz csatlakozni fog a váti-, illetve a szelestei elkerülőhöz .

Így épül az M86-os 2012 júniusában
Idilli nyugalom
Bonyhádi Zoltán

Sok-sok ígéret a múltban

Ahogy több ízben is cikkeztünk róla Leállt a 86-os főút építése – A kivitelezőnek elfogyott a pénze 2010. October 25. 16:28 , jó pár éve annak, hogy átadták a váti, majd a szelestei elkerülőt, és elkezdték építeni az elkerülőket Szombathellyel összekötő, bő kilenc kilométeres szakaszt. 2010 októberében aztán leállt a munka Leállt a 86-os főút építése – A kivitelezőnek elfogyott a pénze 2010. October 25. 16:28 , azóta várjuk a folytatást.

Később kiderült, hogy a generálkivitelező Vegyépszer csődje okozta a gondokat Milliárdos károkat okoz a Vegyépszer csődje 2011. June 08. 11:37 , aztán arról szóltak a hírek, hogy két és fél évet is csúszhat az útépítés Két és fél évet csúszik a Szombathely-Vát négysávosítása 2011. August 11. 13:07 , mivel új közbeszerzési eljárást kell indítani, ekkor a NIF még 2012. elejére ígérte a munka folytatását.

Tavaly szeptemberben rácsodálkoztunk, hogy benőtte a gaz a tervezett nyomvonalat Benőtte a gaz a 86-os főutat 2011. September 24. 12:48 , ez év elején újabb ígéretet Idén tovább szélesedik a 86-os főút 2012. January 02. 19:07 kaptunk. Ezek után jött a májusi közlemény Folytatódik a 86-os építése 2012. May 03. 13:52 , ami május végére ígérte a folytatást. A közleményből az is kiderült, hogy a sokat emlegetett Közgép Zrt. is a tagja annak a konzorciumnak, ami a közbeszerzési pályázaton megnyerte a munkát.

Néhány hónappal ezelőtt aztán baleseti statisztikákra támaszkodva halálútnak minősítettük a jelenlegi 86-ost, és megneveztük azokat a politikusokat, akiknek Az igazi halálút: a 86-os 2012. June 04. 11:02 lehetőségük lett volna lobbizni a gyorsabb felújításért. Ez azonban nem sok vizet zavar, a lényeg, hogy a többszöri ígéret ellenére még áll a munka. Reméljük most beindul...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Tehetetlenség és bürokrácia a 86-os útjában

Ha a tervek szerint mentek volna a dolgok, már készen lenne a 2x2 sávos gyorsforgalmi út – mondja Ipkovich György, volt miniszteri biztos.

Virágok nőnek a 86-os főút helyén

Hiába ígérték meg, hogy folytatódik az útépítés, munkának nyoma sincs.

Autópályákat tervez a kormány - győzött a zalai lobbi?

Rábafüzestől Veszprémen át Szolnokig haladna az M8-as, a 86-osból autóút lenne. 15 éves tervről van szó.

Az igazi halálút: a 86-os

Másfél év alatt 38 közlekedési baleset, öt halott, és ez csak a Vas megyei szakasz. A politikusok közben csak ígérgetnek, mi a felelősöket keressük.

Nem tudott megegyezni Vas és Zala - leállt a 86-os déli szakaszának építése

Körmend helyett Vasvár felé megy az út – mondta Fónagy János államtitkár az országgyűlésben. Ipkovich György azt javasolta az államtitkárnak, a tervekről tájékoztassák a kamionosokat is.

Leállt a 86-os főút építése – A kivitelezőnek elfogyott a pénze

Lehet, hogy új közbeszerzés eljárást kell kiírni, ami a munka csúszását jelentené – válaszolta az illetékes államtitkár Ipkovich György parlamentben feltett kérdésére.

Vasvárra vinné az autópályát a jobboldal

A Zala megyei közgyűlés elnöke szerint nem a 86-ost kell fejleszteni, hanem az M9-es autópályát kell megépíteni Zalaegerszeg irányába. A tervet támogatja a Vas megyei közgyűlés vezetése is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet