Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

70 év után bezárja kapuit a zalaegerszegi sajtgyár

A répcelaki termelést viszont fejleszti a tulajdonos.

A zalaegerszegi sajtgyár több mint 80 dolgozójának szűnik meg munkája, miután bezár az üzem - hívta fel a figyelmet az ATV Híradó . Az ott dolgozók közül néhányan ugyan kaptak állást a cég másik két gyárában, ezek azonban 70-80 kilométerre vannak Zalaegerszegtől.

A francia tulajdonú cég a hvg.hu beszámolója szerint azért szünteti meg a gyártást Zalaegerszegen, mert az elmúlt években tartósan veszteségessé vált a piaci körülmények változása miatt, drasztikusan csökkent ugyanis a kereslet az ementáli típusú sajtok iránt. A gyár emellett túlméretezett energetikai rendszerrel üzemel, az elavult gyártási technológia és géppark modernizálásához pedig irreális nagyságú befektetésre lenne szükség.

A bezárás azért jelent problémát, mert így is nagyon nehéz állást találni Zalaegerszegen - jelezte Góra Balázs, MSZP-s önkormányzati képviselő. A polgármestert is keresték az ügyben, ő azonban nem nyilatkozott, csak annyit mondott, hogy próbálnak segíteni az elküldött dolgozókon.

A Híradó még megjegyezte, hogy azt nem tudni, mit terveznek az ingatlannal, és azt sem, hogy miként hasznosítják a bezárt tejüzem területét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság