7 trükk, amivel megkönnyítheted a kofferbe pakolást

Itt a tavasz, dagad a tudjuk micsoda, és persze lassacskán megnő az utazás iránti vágy. Na de hogyan csomagoljunk össze hatékonyan, mielőtt útra kelünk?

Most, hogy már az ajtóban toporzékolnak a napsütésben gazdag hetek, és végre már önszántunkból is hajlandóak vagyunk elhagyni a lakásunkat, lassan ismét fontos napirendi pont lesz az, hogy hogyan készülünk fel a Nagy Utazás ra, legyen bármi is az úticél. Az útlevélérvényesség, a repjegy, a biztos szállás és a deréktájra felkúszott úszógumik edzőtermi elintézését követően jöhet a végső lényeges feladat, aminek azt a címet is adhatnánk: hogyan ne szenvedjünk púposra hízlalt utazótáskával, behúzhatatlan cipzárral? Itt van tíz frappáns ötlet, ami talán segít a válaszadásban - aztán már csak annyi a teendő, hogy nyaraljunk. Vagy tavaszoljunk.


1. Csavard fel - szőnyeg helyett a ruhákat

...és rögzítsd ezeket a kis gondosan összecsavart, textilből összeáll oszlopocskákat tartós gumival, lehetőleg többször is rátekerve, hadd fogja erősen. Első ránézésre sok helyet nem spórolunk meg vele, de a gyakorlat egészen mást mutat, és a sokat utazó szakik is a gurigázást részesítik előnyben a hajtogatás helyett - ráadásul durva élek sem kerülnek bele a pólókba és nadrágokba.

2. Így kerülheted el, hogy kifolyjon

Samponfoltos trikók, narancsleves gatyák, naptejtől sikamlóssá váló és csak kisebb dührohamok árán tisztítható táskabelsőrész - a vicc és egyben a jó hír az, hogy ezeket egyetlen mozdulattal elkerülhetjük. Csak egy vékony műanyagra, fóliára van szükségünk, amit a felnyitott tubusok tetejére helyezünk, a kupakokat pedig csak ezután tekerjük rájuk, és hopp, már meg is kíméltünk magunkat a szabadulóművész folyadékoktól!

3. Gallér megóvva, öv feltekercselve

Két legyet egy csapásra: sem féltett ingünk még féltettebb gallérja nem úgy fog kinézni, mint egy hat hetes rohadó salátatömb, sem az övünk nem fogja a maga útját járni, ha így helyezzük őket bele a gurulósba.

4. A függő ruharendszerező nem csak a gardróbban a barátunk!

Óriási dolog, hogy az IKEA behozta a köztudatba, hogy ilyen is létezik , és nem szükséges csak arra a pár, szarul befúrt polcra hagytakozni, amik miatt egy csomó hely kihasználatlan marad a ruhásszekrényünkben - ezekkel a ruharendszerezőkkel ugyanis minden talpalatnyi térfogatot kiaknázhatunk. Ennél már csak az óriásibb, hogy ezek mozgathatók: ha így pakolunk a bőröndbe, akkor nyomban úgy is pakolhatunk ki belőle, hogy máris azonnal minden a helyén lesz.

5. Hogy ne vesszen el a fülbevaló párja

Az alábbi tanács hölgyek örömét vívhatja ki (vagy háborgását, hogy miért nem ők találták ki, hiszen annyira kézenfekvő): a fülbevalók párjait fűzzük egy gomb lyukaiba, és máris együtt marad, ami összetartozik!

6. Használjuk ki a kiürült gyógyszerestubusokat!

...már amennyiben nem élünk annyira egészségtől kicsattantó életet, hogy ilyenjeink nincsenek is. De ha mégis vannak kéznél, sőt, esetleg már csak pár pirula ólálkodik csak bennük, akkor inkább vegyük ki belőle, a tubust pedig töltsük meg olyasmikkel, amikből úgysem vinnénk tetemes mennyiséget az útra: bőrápolóval, hidratáló krémmel, de akár fülpiszkáló és apró bizsuk is tökéletesen elférnek bennük. Ide tessék kattintani a további felhasználási lehetőségekért!

7. Legyünk kegyetlenek!

Ide most nem tartozik képi illusztráció, mindenki képzelje ide saját profilképét, mert most róla van szó. Vagyis arról, hogy eszünkbe ne jusson pakolásnál, sőt, egyenesen kongassa meg a belső vészharangot az a mélyről feltörő alattomos mondat, hogy

biztos ami biztos.

Nem és nem! A legtöbb ember valójában a nyaralásra vitt cuccnak a felével is tökéletesen elvan. Gondoljuk át kétszer is, hogy tényleg feltétlenül szükségünk van-e a negyedik fürdőruhára és a kiskacsás kispárnára!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód