Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

Így készülnek a szombathelyi gyárakban a hőségriadóra

Ki a mobilklímára, ki a plusz szünetekre és a védőitalra esküszik. De vajon ez megoldja a tömeges rosszullét problémáját?

Július végén a nagy hőség és a szellőztetés hiánya miatt tizenhárom ember lett rosszul az Autoliv Kft. sopronkövesdi üzemében. Nem csoda, hisz az alkalmazottak 40-50 fokos helyiségekben végezték munkájukat, nyilatkozták a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon az Origónak. Az eset után a gyár vezetősége elrendelte a csarnokok hűtésének megterveztetését és installálását. Amíg ez teljes mértékben nem valósul meg, a gyár többlet-pihenőidőt biztosít munkavállalói számára, valamint folyamatosan védőitalt bocsát rendelkezésükre.

Légy része az igazságnak!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A héten ismét nagy melegre számíthatunk, ezért felkerestünk néhány szombathelyi gyárat, feltéve a kérdést: milyen óvintézkedéseket tesznek a nagy hőségben dolgozóik védelme érdekében?

Az Autoliv sopronkövesdi üzeme
hirado.hu

Mint ahogy az Epcos ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a gyár a munkatársak komfortérzetének növelése érdekében minden üzemegységben már az adott üzemek építésekor kialakította a hőmérsékletet szabályozó légtechnikai berendezéseket. Így azok a vállalat valamennyi üzemegységében biztosítják a hőmérséklet megfelelő szinten tartását. A belső hőmérsékletet az adott évszakhoz, a külső időjárási viszonyokhoz, illetve az ott végzett munka jellegéhez igazítva állítják be.

Munkatársaink számára valamennyi termelési egységben és az irodákban is védőitalt biztosítunk az év minden napján, a kinti időjárási viszonyoktól függetlenül is. Mivel a védőital munkatársaink számára korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre, a belső hőmérsékletet pedig megfelelően szabályozott, így a hőségriadó miatt különleges intézkedésre az EPCOS-nál nincs szükség.

Cikkünk megjelenéséig a Luk Savariától nem érkezett hivatalos válasz. A Delphi szombathelyi üzemét is felkerestük, azonban arra hivatkozva, hogy az illetékes személy Lengyelországban tartózkodik, nem állt módukban nyilatkozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál

Tovább az oldalra