3 milliót csalt ki a szombathelyi családtól az ingatlanos, aki azóta csak kineveti a telefonban a károsultakat

Olvasónk szeretné, ha mások tanulnának a családjával történtekből.

„Jó napot kívánok! Ha érdekli önöket, akkor szeretném elmesélni, hogyan csaltak ki a családunktól 3 millió forintot hivatalos úton!” – írta egyik olvasónk, Csilla üzenetben. Természetesen érdekelt minket a sztori, ezért fel is vettük vele a kapcsolatot.

Íme a történet:

Csilláék úgy gondolták, kemény munkával megtakarított pénzüket befektetik egy minigarzonba Szombathelyen. A hölgy bátyja nem sokkal azelőtt vett egy családi házat az egyik ingatlanközvetítő irodán keresztül. A cég munkatársa, aki a báty házvásárlását intézte, rögtön ajánlkozott, hogy ebben is tud segíteni, pont van egy nekik megfelelő lakás, ami eladó. Ráadásul jól ismeri a tulajt, aki most külföldön tartózkodik, ezért rábízta az ügyintézést.

Csilláék meg is nézték a garzont, lefoglalózták, és bár megbeszélésre mindig az ingatlanközvetítő irodába mentek a férfihez, a papírokon az ingatlanközvetítő cég neve nem szerepelt. Teltek a hetek, majd a férfi azzal állt elő, hogy szüksége lenne még pénzre. Csilláék ebbe úgy mentek bele, hogy kölcsönadási szerződést kötöttek, ügyvéd jelenlétében. A szélhámos végül a foglalóval együtt 2,9 millió forintot csalt ki a családtól. Minden megtakarításukat, hiszen a lakásvásárláshoz még hitelt vettek volna fel.

A férfi ezek után is pénzt akart még kérni, és közölte, hogy elutazik, a telefonszáma is megváltozik majd. A nő ekkor szembesült vele, hogy valami nem stimmel. Több pénzt nem adtak, a férfi pedig eltűnt. Keresték az ingatlanirodánál is, mint kiderült már nem dolgozik ott, az iroda segíteni sem tudott Csilláéknak, mivel a csaló nem rajtuk keresztül bonyolította ezt az ügyet.

Nem sokkal később megtudták, hogy az „ingatlanos” börtönbe vonult, letölteni a büntetését korábbi bűncselekmények miatt.

Csilláék feljelentést tettek, ekkor jutott tudomásukra, hogy többen jártak pórul hozzájuk hasonlóan.

Aztán a bűnöző szabadult, a család felvette vele a kapcsolatot idén márciusban. „Valószínűleg a pártfogója tanácsolta neki, hogy mutasson hajlandóságot” – mondta lapunknak a károsult, aki nem szerette volna polgári peres útra terelni az ügyet. A cél az volt, hogy közjegyző jelenlétében megállapodnak arról, hogyan törleszti a férfi a kicsalt összeget, de a család mindig falakba ütközött. A szélhámos azt ígérte először, hogy keres közjegyzőt, aztán Csilláék megelégelték, hogy nem történik semmi, ezért kerestek ők egyet, de a férfi a megbeszélt időpontban nem jelent meg.

„Amikor utoljára tudtam vele telefonon beszélni, kinevetett. Azt mondta Ausztriában dolgozik, így azt a pénzt én már nem fogom látni” – fűzte hozzá idegesen Csilla, aki tudja, hogy annak is meglenne a módja, hogy a külföldi számláról vonják a részletet. De nekik már minden megtakarított pénzük elment erre az ügyre az elmúlt években, nem tudja finanszírozni tovább az kicsalt összeg behajtását. Teljesen elkeseredtek, nagyon megviselte őket a történet.

„Az fáj a legjobban, hogy tudom, hogy három gyermeke van, tisztában volt vele, hogy nekünk is van egy kisfiúnk, és az összekuporgatott pénzünket adjuk oda neki. Megbíztunk benne. Nem tudom, hogyan lehet valaki ilyenre képes” – tette hozzá az áldozat, aki azért mesélte el a történetet, hogy mások okuljanak belőle, ne kövessék el azt a hibát, amit ők.

„Az is elszomorít, hogy próbáltam segítséget kérni olyan Facebook-csoportokban, amelyekben jogi kérdésekben lehet tanácsot kapni, de amikor elmeséltem az esetünket, a legtöbbször nekem estek, hogy hogyan lehettem ennyire naiv. Így utólag már tudom, hogy nem kellett volna ennyire megbíznunk benne, de mivel a bátyám vett már rajta keresztül egy házat, és ott minden rendben volt, egészen sokáig nem gyanakodtunk" – zárta olvasónk, akinek azt tanácsoltuk, forduljon a Szombathelyi Áldozatsegítő Központhoz, ahol ingyenes jogi tanácsadást nyújtanak, elfogadást, értő figyelmet kap. (A központ munkájáról egy korábbi cikkünkben írtunk.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet