Vajon hogyan zajlott a migránsoknak öltözött adóellenőrök castingja?

A déli határszakaszon migránsnak öltözött NAV-osok ellenőriztek éttermeket, taxikat és benzinkutakat, hatásosan, mert a fele megbukott.

Mindig is bámulatra méltó volt a magyarok kreativitása, főleg, ha pénzről van szó. Ez még akkor is így van, ha állami sarcról van szó. Emlékszem, mekkora rémületet keltett a Sziget Fesztiválon az a pár afro-amerikai APEH-alkalmazott, akik, miután nem kaptak számlát a sörük mellé, felmutatták az igazolványukat. Onnantól kezdve minden sötét bőrű bulizó gyanússá vált a fehérre sápadt vállalkozók előtt.

Nekem Vida Ildikó NAV-elnökként való alkalmazása is vicces trükknek tűnt, igaz, senki nem mert nagyot nevetni, de ez inkább munkáltatójának, Simicskának szólt. Ma már Lajost is körberöhögi minden valamire való fideszes, ha állami pályázaton indul, még akkor is, ha idővel Brüsszelben majd ő röhög a markába. De most nincs kedvem gecizni, mert az nem vicces, míg a NAV igen.

Vajon, hogy történt az adóellenőrök castingja?

Sikerült előnyös ajánlattal leszerződtetni pár pakisztáni vagy szír menekültet, akik beszéltek angolul, és az állami megbízás fejében Csepel szigetére vonatkozó tartózkodási engedélyt reméltek? A honi cigányság krémjéből válogattak? Esetleg fehér bőrű, genetikai magyarok voltak (Boros Péter után szabadon), akik sötét cipőpasztával kenték be orcájukat? Nem tudom. Vajon karon ülő kisdeddel ékesített asszonyok is voltak az ellenőrök között? Kerítéssel falcolt, vérüket áldozó alkalmazottakat is bevetettek?
Ruházatukat Lakatos Márk válogatta össze, nem feledkezve el az izompólóról és a tréningcipőről? Vagy az is lehet, hogy simán hátköznapi munkaruhájukban voltak, minden különösebb ismertetőjegy nélkül, csak a szögekkel kivert tatyójukra ragasztottak Ásotthalom-matricát? Bárki, ha kérdezte őket, csak annyit dadogtak, hogy I am migrans, change money?!

Azon nem csodálkozom, hogy próbálkozásuk sikeres volt. Tekintve, hogy Magyarországon hivatalosan senki nem lop, csak én, és az adókerülést a legbocsánatosabb bűnnek tekintik, a számlát elhagyókat magam sem tudom elítélni. De azért az szemétség volt a benzinkutasoktól és a taxisoktól, hogy az eurót kétszáz forinttal számolták. Tudom, erősödik a forint, de azért ennyire nem. Valahogy úgy érzem, menekülteket leszedni erkölcsileg még nagyobb aljasság, mint lenyelni az áfát.

Bencével egész évben azon törjük a fejünket, hogy az óvodai jelmezbálra minek öltözzön? Eddig a keresztes lovag, illetve a mocskos kalóz volt a befutó. Ma már nincs bennünk kétely, NAV-os jelmeznél hitelesebbet, érdekesebbet elképzelni sem tudunk. A hozzá szükséges igazolványt hamisítani nem probléma, rengeteg gyurmánk van a nagyi kredencében. Addig is gyűjtjük az ötleteket, és reménykedünk. Ha a gyerekkatonák létezése ma már evidens, nem lehetetlen, hogy idővel apró termetű ellenőrök, málnás nyalókával szájukban ellenőrzik majd a felnőtteket. A lényeg, minél gazdagabb az állam, annál szegényebb a polgára… vagy fordítva…, erre már nem emlékszem, de úgy sem ez számít, hanem az álca és a gúnya.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény