Országosan nőttek, Vasban csökkentek a beruházások

Nehezen felfogható összegekről van szó.

Mintegy 7.967 milliárd forintot tett ki országosan a gazdasági szervezetek beruházásainak teljesítményértéke idén, októberig. Ez több mint 300 milliárddal több, mint amennyi egy évvel korábban volt, miközben Vasban visszaesés látszik a Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint.

Félelmetes, nehezen felfogható összegeket tartalmaz a „gazdasági szervezetek beruházásainak teljesítményértéke” című táblázat, amit most frissített a Központi Statisztikai Hivatal. Azt mutatja, hogy 7.966.968 millió forintot, vagyis mintegy 7.967 milliárd forintot tettek ki a beruházások országosan idén január és október között. Tavaly yugyanekkor 7.633 milliárdot számolt a KSH.

Vas megyét nézve 120 milliárd forint beruházás látszik, pontosabban 120.058 millió forint a beruházások teljesítményértéke, míg tavaly ugyanezen időszakban, vagyis az év első háromnegyedében 122,2 milliárd forintot számolt a KSH.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság