Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 67-es úton – Háborog az autós világ egy felüljárós traffipax kapcsán

Kétségkívül nehezen magyarázható helyszíne a sebességmérésre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy olvasói videó kapcsán háborodott fel a magyar autósvilág egy jó része.

A videó a Vezess.hu szerkesztőségébe érkezett, és azt örökítette meg, hogy az R67-es út egyik felüljáróján egy civil autóból traffipaxozó rendőr áll egy háromlábú sebességmérővel, elfoglalva az egyik sáv felét, ráadásul – ahogy azt a felvétel jól visszaadja - rögtön a kanyar után, egy beláthatatlan szakaszon.

Érdekes Traffipax

null

A lap megjegyzi, hogy a jogszabályok értelmében ha a rendőr a forgalmat ellenőrzi, akkor az autópálya és az autóút leállósávjában megállhat. Ugyanakkor a leállósávon álló, a forgalmat ellenőrző járművet úgy kell elhelyezni, hogy az kellő távolságból észlelhető legyen .

Ami a sebességmérést illeti, nem igazán foglalkozik vele a KRESZ. De azt ugyanakkor kimondja, hogy a közúti forgalom ellenőrzését végző berendezést és azt a járművet, amelyben a közúti forgalom ellenőrzését végző berendezés üzemel, a közúton úgy kell elhelyezni, hogy a gyalogos- és járműforgalmat indokolatlan mértékben ne akadályozza .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra