A benzinkutasok azt kérik az autósoktól, spóroljanak az üzemanyaggal

A hatósági árak hiánygazdaság kialakulásához vezetnek.

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a turistaszezonra, valamint az OMV schwechati olajfinomítójának üzemzavarára hivatkozott, amikor a Mol korlátozottan Szigorítanak a MOL-kutak, kannába csak piaci áron lehet tankolni June 24. 07:57 rendelkezésre álló üzemanyagkészletéről beszélt, ami miatt 100 literről 50 literre korlátozták az egyszerre tankolható mennyiséget.

Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint ugyanakkor a hatósági ár vezetett a mostani hiányhoz, a korlátozás pedig egyértelműen azt jelzi, hogy fogyóban az üzemanyag mennyisége az országban – írta meg a Telex .

Egri szerint a kisebb kutakon már hetek óta jelen van a Molnál még csak most bevezetett limit, viszont még annál is jóval kisebb mennyiségben, 5-10-20 literben meghatározva, mindeközben a leadott rendelésnek is csupán a 66%-át kapják meg.

A szövetség elnöke arra kérte az autósokat, amennyiben lehetséges, autó helyett használjanak inkább tömegközlekedési eszközöket, illetve ha mindenképpen járművel közlekednének, mérlegeljék az útvonalakat, ezzel is mérsékelve a fogyasztást.

Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy közel üres tankkal senki ne induljon útnak, nehogy a legközelebbi kútnál ellátási problémákba ütközzenek. „Azzal a határozott kéréssel fordulunk a magyar autós társadalomhoz, hogy kezdjenek el spórolni az üzemanyaggal, elfogyhat az üzemanyag Magyarországon” – mondta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság