Ez nem Dal

Kemény kenyér a kritikusé. Ez jutott eszembe, amíg néztem az M1-en a rendkívül tömör című, A Dal versenyt, amely arra hívatott, hogy kiválassza azt a szerencsétlent, akivel majd szénné égeti magát hazánk az Eurovíziós dalfesztiválon.

Egyetlen kivétel Rúzsa Magdi volt, az ő helyezése sokáig hósipkás csúcs marad, de sajnos most a zsűriben ült. Apropó zsűri!

Nincs mód kikerülni a kérdést, pedig elég kellemetlen, mert Csiszár Jenő a barátom volt, Rákay Philippel egy boltban vásárolunk, Rúzsa Magdi megváltoztatta az életemet, Walkó Csaba annak az együttesnek a tagja, amelyik utolsó előtti lett tavaly, vagyis hajjaj!

Oké, tudom, hogy ez nem zsűri, hanem promóciós kommandós csapat, ami bizonyos döntési helyzetben van, vagyis a szerepük sem irigyelt. Ám ilyenkor mégis ki kéne találni valamiféle magatartást, mert az nem szellemi teljesítmény, hogy minden mondatot úgy fejeznek be: egyébként gratulálok. Szakmai kompetenciájukat nem tudom megítélni, ugyanis ők más hangot hallanak, mint én. Én viszont hamisat hallok, pedig nincs mellettem a Pici bácsi, úgy is érzékelem. Tök mindegy, kiről van szó, a vak kislányról és lovagjáról, a bugyinedvesítő Pál Dénesről, esetleg Bogiról, az egyetlen kivétel csak Keresztes Ildikó volt.

(MTI Fotó: Bruzák Noémi)
(MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Tudhatjátok, hogy majd falra mentem tőle az X-faktorban, a zokogó majom szerepében döntnökölt, de legyünk igazságosak, hibátlanul, drámai erővel, vastag hangszínnel az est csúcspontját nyomta. Éppúgy leénekelte az egész mezőnyt, mint tavaly Caramel, de kit érdekel, a lényeg, más kedvence jutott tovább. Ja, csak kérdezem a zsűritől, hogy most ki dönt? Vagy aki dönt, bent van-e a zsűriben? Még pontosabban: bent ül-e a zsűriben? Hogy egészen hülye legyek, esetleg a nézők szavazati döntenek? Persze, közjegyző jelenlétében. Hahaha.

Innentől minden másképp alakul. Palcsót lepontozzák, pedig biztosan a második helyen fut a műsor címében szereplő dal biztonságos előadásában, ha lenne ilyen műfaj. Palcsóval más a baj, pont annyi, hogy vele szemben Caramel robbanásos teremtő művész, meg is nyerte előtte a Megát, Palcsó meg tavaszi szél, aki vizet áraszt. Finom permet. Decens kultúrák kedvelik az ilyet. A pontozásnál fölbaszódtam egy kicsit, vért ittam és láncfűrésszel darabolni kezdtem azt a tuskót, amit erre a célra rendszeresítettem. A tévét mégsem vághatom szét. Kiosztották az addigi legalacsonyabb pontszámokat hetessel – ez alá a gyávák nem is mentek – és coki.

Na, erre mondom én barátaim, és ellenségeim, bekaphatjátok a hallásomat, mert értem, hogy minden politika, meg gebasz, meg biznisz, de Senecával együtt mondom én is, inkább belehalok, de nem fogom hamisra azt mondani, hogy tiszta, a tisztánál meg mellébeszélni, hogy ugye, ez dubstep? Szerintem, ma messze ez a legcikibb zsűri Magyarországon, és fáj ezt mondanom Rúzsa Magdi miatt. Magdi, néha vissza kell utasítani az ajánlatokat. Nagy művészek szokták. Kérdezd meg Pici bácsit. Bocs az olvasóktól a kiszólásért.

A nyertes, Pál Dénes és az ő partnere a legundorítóbb szappanopera sztori, amit mostanság televíziósan nyomnak le az emberek torkán. Majdnem szerelem…, hogy idézzek, de talán mégsem. Erről annyit, hogy igazságtalan lennék vele szemben, ha ezt a szart értékelném. Ennél biztosabb és jobb énekes, de félek, hogy túlságosan gyorsan nyílik neki az agrárolló. Pár ilyen produkció, és hamarosan a médiában kamatoztatja a tehetségét. Még duettet is énekelhet Puskás Petivel.

Nem ígérem, hogy még írok róla. De akkor kérek a főnökömtől veszélyességi pótlékot.

Ui: Keresztes Ildikónak tisztelet!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény