A DK megtalálta az olcsóbb üzemanyagár receptjét

Meg is üzenték a kormánynak, mit kell tenni.

A jövedéki adó emelése helyett annak csökkentését javasolja a DK a kormánynak, hogy ne emelkedjen az üzemanyagok ára januártól - írja Varju László, az Árnyékkormány energia- és rezsiügyi árnyékminisztere.

Közleményében azt írta, a jövedéki adó emelése egy újabb kormányzati megszorítás. "Az adóhatóság tegnap tette közzé, hogy január 1-től 41 forinttal fog drágulni a benzin és a gázolaj a kutakon, a benzináremelés pedig tovább fogja emelni az árakat is a boltokban. Amikor januárban majd bebizonyosodik, hogy a megszorítással csak még nagyobb lett a baj, az arra adott válasz ismét egy kormányzati megszorítás lesz. Éppen ez a baj a megszorítások politikájával, hogy megszorításspirálba löki az országot" - tette hozzá.

Közölte, az Árnyékkormány szerint "az lenne a szociáldemokrata megoldás, ha a kormány emelés helyett csökkentené az üzemanyagokon lévő adót és csökkentené az alapvető élelmiszereken lévő ÁFÁ-t. Ezzel meg lehetne fékezni az áremeléseket és meg lehetne kezdeni a bér- és nyugdíjemelést, hogy az embereknek újra legyen pénzük beindítani a gazdaságot".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság