A Facebook olyanra készül, amit senki nem akar igazán

Idegenek posztjait pakolja elénk.
Nemsokára még több ismeretlen ember, illetve oldal bejegyzéseivel találkozhatunk majd Facebook-hírfolyamunkban – szemlézte a The Verge hírét a hvg.hu. A közösségi oldal algoritmusa már most is megjeleníti idegenek tartalmait, ezek aránya viszont jövő év végére sokkal jelentősebb lesz.

Mark Zuckerberg cége ugyanis úgy gondolja, hogy ha ismeretlenek posztjaiba futunk bele, azzal az oldalon töltött idő értékesebbé válhat, és olyan tartalmakat ismerhetnek majd meg az emberek, amelyekre szívesen kattintanak

A Facebookon néhány hónapja vezették be a változást, ami érinti az Instagramot is. Már a rendes hírfolyamban is olyan emberek fotóiba, videóiba lehet botlani, akiket az ember nem is ismer. A közösségi oldal szerint így olyan fiókokra is rátalálhatunk, amelyeket szívesen bekövetünk, és persze még több ideig vesszük igénybe a szolgáltatást.

A Meta szerint az idegenektől behúzott tartalmak a Facebookon egyelőre tizenöt százalékot tesznek ki, aminek sokan már most sem örülnek, de hiába.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech