A háború szünet nélkül folytatódik

Ez történt az éjszaka.

A Telex szedte pontokba a legfontosabbakat:

- Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos éjszakai beszédében ezúttal Moszkvának és az orosz vezetésnek is üzent: azt mondta, eljött az idő, hogy beszéljenek és érdemlegesen tárgyaljanak a békéről. Különben Oroszország olyan súlyos veszteségeket szenved, amiből generációk múlva áll csak fel. Az elnök szerint az oroszok szándékosan akadályozzák, hogy a humanitárius segélyek bejussanak az ostrom alatt álló városokba.

- Még mindig nem tudni pontosan, hogy hány áldozata lehet a mariupoli színházat ért támadásnak. Eddig összesen 130 embert tudtak kimenekíteni a sokak által menedékként használt épületből.

- A helyi hírek szerint száz halálos áldozatot követelő rakétatámadást a mikolajivi laktanya ellen a város közeléből indíthatták a polgármester szerint, ezért sem volt idejük a légvédelmi szirénákkal figyelmeztetni az embereket.

- Az ukrán belügyminiszter szerint nem hónapokig, hanem évekig is eltarthat, amíg hatástalanítják a fel nem robbant tölteteket az országban, és ehhez valószínűleg külföldi segítségre lesz szükségük.

- Az orosz külügyminiszter annak a Fox Newsnak a háborús közvetítéséről beszélt elismerően, aminek két munkatársát is oroszok ölték meg. Az interjúban szóba került Donald Trump, ugyanis Szergej Lavrov nem értett egyet azzal, hogy a volt amerikai elnököt letiltották a közösség oldalak.

- Az orosz űrhajósok az ukrán zászló színeiben, sárga-kék overallban érkeztek meg a Nemzetközi Űrállomásra féléves küldetésükre. Azt mondták, hogy mindenki szabadon választhat színeket, és sok sárga anyag halmozódott fel, amit fel kellett használni.

- A Kreml először beszélt nyíltan arról, hogy pánikbevásárlásba kezdtek az orosz emberek: igyekeztek megnyugtatni a lakosságot, hogy cukorból, lisztből és vécépapírból is van elegendő mennyiség, ezért semmi szükség a pánikszerű felvásárlásra.

- Az ukrán fegyveres erők vezérkara szerint átmenetileg megszűnt az összeköttetésük az Azovi-tengerrel az orosz katonák előrenyomulása miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Terror