"A világnak meg kell állítania a gonoszt!"

Egy kilencemeletes lakóház jelentős része leomlott az orosz rakétacsapástól.

Súlyos az az orosz megszállók által indított támadás az ukrán Dnyipro városa, a civil lakosság ellen: a drámai mérleg eddig öt halott és 27 sebesült, köztük hat gyermek – számolt be az újabb megdöbbentő puszításról a Sky News nyomán a Népszava . Valentyin Reznicsenko regionális kormányzó elmondta, hogy a sérültek között hat gyerek van, és mindannyian kórházban vannak.

A helyszínen jelenleg is mentőcsapatok dolgoznak, és Borisz Filatov, a város polgármestere tragédiának nevezte a történteket, és maga is beáll akár egész éjjel a romok közé túlélőket keresni, menteni, hiszen sokan a törmelékek alá szorultak.

Orosz-ukrán háború - Dnyipro
AFP

A világnak meg kell állítania a gonoszt! Minden emberért, minden életért harcolunk, és mindenkit megtalálunk és felelősségre vonunk, aki részt vesz a terrorban – szögezte le a Twitteren Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Dmitro Kuleba Ukrajna külügyminisztere is a világ segítségét kértem és sürgette a legfejlettebb gazdasággal rendelkező országokat tömörítő G7-eket és az Európai Uniót az Oroszország elleni további szankciókat, amelyeket ők, megtámadott országként kérnek. Ezek célja világos, ugyanis a tömeges rakétázásoknak csak „tömeges szankciókkal” lehet véget vetni, az orosz „rakéta- és drónipart megölni”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Terror