Készüljön: évtizedekig eltarthat az orosz-ukrán háború

A legrégebbi brit katonai és biztonságpolitikai agytröszt volt vezetője szerint tűzszünetek és kiújuló harcok fogják váltogatni egymást.

Putyin utódja sem lesz kedves ember, és az Ukrajnával szembeni ellenségeskedés valószínűleg folytatódni fog – jelentette ki a Sky Newsnak Michael Clarke professzor, a XIX. században alapított brit katonai agytröszt, a Royal United Services Institute egykori vezetője, akit a hvg.hu idézett.

A professzor szerint a szembenállás 2013-14-ben kezdődött, 2022 jelenti a második fordulóját, ami ideiglenesen abbamaradhat, ha az ukránok képesek lesznek kiszorítani az oroszokat az általuk február 24-e óta elfoglalt területekről.

„Ez egy nagy győzelem lenne, legalábbis ezúttal, Ukrajna számára, és egy hatalmas vereség és megaláztatás Putyin számára, aminek a túléléséhez igen nagy szerencsére lenne szüksége. De Putyin utódja sem lesz kedves ember, és az Ukrajnával szembeni ellenségeskedés valószínűleg folytatódni fog” – jelentette ki a professzor.

A brit szakember arról is beszélt, hogy véleménye szerint az oroszokat a következő év első felében kezdik majd látványosan kiszorítani az országból az ukránok, ugyanis ekkora lépnek fel komoly hiányok az utánpótlásukban, hacsak Moszkva nem rendeli el a mozgósítást addig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Terror