A hatalom mindig pénz, de a pénz meddig hatalom? Bakács a Simicska-ügyről

A múlt hét súlyos volt és következményeit sokáig fogjuk viselni. Egy biztos, a magyar média szabadsága hatalmasat lépett előre, bele a szakadékba, s ma már olyan szavakat lehet büntetlenül leírni a miniszterelnökről, hogy geci. De nem a geciről szeretnék beszélni.

Mielőtt vizsgálnánk a Simicska féle közéleti nyelvújítást, röviden, de hadd legyen szó fontos dolgokról is.

Nem multikulturális társadalmat építünk

- nyilatkozta egy hete egy frankfurti újságnak Orbán Viktor, akinek csodálatos tulajdonsága, hogy soha nem hazudik, és lám, ebben az esetben sem olyan nagyot, hogy azt észre kéne venni.

Bocsika, valahogy elfog a viszketegség, amikor többes szám első számot használ Vezérem, bár tudom, hogy a királyi többes szám uralkodásának isteni természetére utal, vagyis nem akar ő semmi rosszat, csak tiszteli önmagát. Ami még ennél is rosszabb, ha véletlenül őszinte, és egyes szám első személyben vállalja Magyarország problémáinak megoldását. De most sem a nyelv a lényeg, hanem amit mond. Főleg azért, mert korábban ő mondta, hogy ne azt figyeljük, amit mond.

Bonyhádi Zoltán

Ravasz kópé ez a Viktor, mert ahogy a norvégok is kifigyelték kispályás technikáját: szeret játék közben szabályt változtatni.

Társasjátékban a gyerekek erre azt mondják, hogy csalás, a felnőttek szájában ez másként hangzik, lásd Simicskát. Vagyis a miniszterek elnöke a kettős beszéd és a sokértelműség helyett átváltott konkrétba, és pont azt mondja, amit gondol, és hisz. Mindezt akkor teszi, amikor már senki nem hisz neki baráti köréből, még jó, hogy ő magában nem kételkedik.

Talán emiatt is döntöttem a multikulturális Szerbia mellett, mert azt gondoltam, hogy ha már ilyen kaki a helyzet kicsiny hazámban, legalább a gyerekem járjon jól a córeszban. Abszolút meg vagyok győződve róla, hogy pedagógiailag és szellemtörténetileg is az a helyes, ha gyermekemet sokféle hatás éri, vagyis a multikulturális társadalom éppen megfelelő egy keresztény ember gyerekének. Nem is csalódtam, Szerbiában a zenei kultúra magába olvasztja a magyart, a balkánt, benne a cigányt, hogy a turbó folkról el ne feledkezzem. Rendkívül büszke voltam Bencére, amikor a kevert óvodai csoportjában a Mikulásnak Gryllus Vilmos egy dalát, az Igazi férfit elénekelte. Na, ott és akkor jó volt magyarnak lenni, kár, hogy öt percig tartott.

Na, ez az igazmondó felcsúti srác meg papírba mondja, hogy az ő Magyarországában nem lesz multikulti, hanem egységes magyar kultúra és tudat épül, Merkel meg jobb, ha a liberális gyökeret nem erőlteti, mert azt

mi nem fogadjuk el

(bassza meg, megint nem tudom, kire gondol, ki beszél most?). A rossz hírem az, hogy pont most nem hazudott, tehát gáz van.

Azért az érdekes, hogy Simicska lemaradt a saját történetéről, Viktorról.

Másképp: érdekes, hogy ilyen későn vette észre, hogy gáz van. Vajon miért gondolta azt, hogy a totális és monolit diktatúrára törekvő Viktor meg fogja őt tűrni a hatalomban, bármilyen címen is? Illetve semmilyen címen, mert Simicska más, mint Viktor. Azt hitte, hogy szövetségese megbocsátja majd másságát? Haha... Ilyenkor jól jön a latin, primus inter pares, demokraták között ki a legelső? Julius Cézár vagy Simicska? A hatalom mindig pénz, de a pénz meddig hatalom? Ki a geci? A miniszterelnök, vagy annak haverja, aki korábban például a NAV-ot vezette? Hjúj, tényleg nem egyszerű a kérdés.

tinemezeketarobotokatkeresitek.tumblr.com

Nem baj, forgószél és gravitáció, Széles Gábor megoldja, médiaszívét kitárva, mert mindig is ott volt benne egy angyal szíve és bátorsága. Még jó, hogy a "megmentett" megélhetési újságírók a lelkiismeretükre hivatkoztak, amikor végrehajtották a morális lázadás parancsát. (Kételyem sincs arra vonatkozólag, hogy Simicska mond igazat ebben.)

A modernkori maffiaállam magyar drámájában megvan az első tragikus hős, aki egyben áldozat is. A kérdés már csak az, hogy Simicska Lajos lesz-e Dugovics Titusz, és pusztulásában magával rántja-e valamikori barátját, ma halálos ellenségét, Viktort?

A stadionok mélyén megszólalnak vésztjóslóan a kürtök.

Ja, még valamit. Tudod, mit nem bírok benned, Viktor? Hogy nyomod ezt a dumát a multikultiról, mennyire nem bírod, meg te a kolbászos pálinkát szereted, közben Ráchel lányodat a liberális és multikultis Svájcban nevelteted. Ehhez is kell némi geciség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra