A kata és a rezsi hosszú, forró hete

Nem elég, hogy meleg volt, még inkább melegünk lett kormányunk intézkedéseitől.
Nem is ezen a héten, hanem már majdnem két héttel ezelőtt történt meg az a bejelentés, amely alapjaiban rengette meg az életünket. Energia-veszélyhelyzetet hirdetett Energia-veszélyhelyzetet hirdet a kormány: nem mindenkire vonatkozik majd a rezsicsökkentés 2022. July 13. 15:52 a kormány.

A rezsicsökkentés fenntartása érdekében a csökkentett ár az átlagfogyasztás mértékéig marad fenn, az azt meghaladó részre már piaci ár vonatkozik. A kormány szerint a háztartások háromnegyedét nem érinti a változás, a többieknek az átlag feletti fogyasztás után piaci árat kell fizetni.

Ez még mindig nem egészen végleges és tiszta, és a hetünk azzal telt, hogy mindenki értelmezgetett és számolgatott.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón
MTI/Bruzák Noémi

Elsőként a Forbes készített Megtudhatja, mennyit fog fizetni a rezsicsökkentés korlátozása után 2022. July 14. 14:08 egy megdöbbentő táblázatot, amelyből meg lehetett tudni, ki mennyit fizet a rezsicsökkentés korlátozása után. Sokat, de újra megnézheti.

villanyóra

A következő információ szerint augusztus 1. után a korábban megállapított átlagfogyasztás után állítják ki a számlákat. Közleményt adott ki a kormány Augusztus 1. után a korábban megállapított átlagfogyasztás után állítják ki a számlákat 2022. July 15. 07:16 , ami semmire nem volt jó, mert számos részlet nem derül ki belőle. A közlemény elmaszatolja azt is, hogy mikorra sikerül átállítani a számlázási rendszert. Ez utóbbi sem lesz egyszerű feladat, és jó eséllyel kaotikus állapotokkal számíthatunk egy jó ideig.


De menjünk tovább. Rezsibiztosunk bejelentette Itt vannak a végleges gáz-, és áramárak – bejelentette a rezsibiztos 2022. July 21. 09:43 , hogy nem tartható fent, hogy mindenki rezsicsökkentett áron kapja az energiát és a földgázt, de nem lehet egyszerre rászabadítani a piaci árat a lakosságra – fogalmazott Németh Szilárd államtitkár. Bevezették lakossági piaci ár fogalmát, amely alacsonyabb, mint a piaci ár.

A földgáznál 144 köbméter/hóig a kedvezményes tarifát, 102 forintot kell fizetni köbméterenként. E felett 747 forint/köbméter a fizetendő, a valós versenypiaci ár 1020 forint lenne – közölte Németh.

Németh Szilárd
MTI/Kovács Attila

Még ugyanaznap kiderült, hogy év végéig érvényesek Év végéig érvényesek a most bejelentett energiaárak 2022. July 21. 12:27 a most bejelentett energiaárak, háromhavonta változtathatja az áram és a gáz árát a kormány. Az újév első negyedévére érvényes lakossági piaci ár meghatározásával kapcsolatban ezt írják: „2022. december 31. napját követően a Hivatal a lakossági piaci árat negyedévre az egyetemes szolgáltató adott negyedévet 10 nappal megelőzően tett adatszolgáltatása alapján, annak megtételét követő legfeljebb 6 munkanapon belül határozza meg.”

Azt is külön kiemelik, hogy a most meghatározott lakossági piaci ár nem hatósági ár, azaz nem rendelkezik annak tulajdonságaival – például nem rögzített.

Gáz
x

Kalkulátor is megjelent Pillanatok alatt kiszámolhatja, mennyi lesz a rezsije 2022. July 22. 12:12 , amellyel ki lehet számolni a rezsit. Az interneten több kalkulátor is megjelent, ezek közül próbáltunk ki néhány komolyabbnak tűnőt. Ezek közül ajánlunk most néhányat, ezeket leteszteltük és működnek.

villanyóra gázóra
Mészáros D. Zsolt

Itt tartunk most, voltaképp sehol. Szokás szerint a részletek még egyáltalán nem tisztázottak, minden akkor derül ki, amikor megkapjuk a növelt rezsicsökkentett számlát, amim maga az őrület, de még mindig ezt hallgatjuk. De nincs megállás, Németh Szilárd Nincs megállás, Németh Szilárd védi a rezsit lankadatlanul 2022. July 24. 09:29 védi a rezsit lankadatlanul. A magyar kormány számára továbbra is a legfontosabb a rezsicsökkentés megőrzése - mondta Németh.


A kata megszüntetéséről - amely félmillió ember életét teszi tönkre, erre a hétre a tüntetések maradtak. Illetve még egy, hogy Orbán Viktor ezeket a tüntetőket lenarkózosta Orbán szerint a budapesti tüntetők narkósok 2022. July 23. 11:49 .
Orbán - Tusványos
MTI
Mindeközben lettek főispánjaink Itt vannak országunk főispánjai 2022. July 21. 06:59 , vármegyéink, és költségvetésünk.
A megyei kormánymegbízottak, azaz főispánok és Orbán Viktor miniszterelnök 2022. június 22-én
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott kép
Lett Vas vármegyének piercingekért Vas vármegyének már piercingekért felelős főispánja is van 2022. July 22. 10:55 felelős főispánja is, aki igaz sikert aratott az amúgy morcos nagyközönség köreiben.
Csirmaz Peti, Vas vármegye első piercingekért felelős főispánja
Csirmaz Péter
És mindeközben rohadt meleg És igen: megdőlt a napi melegrekord 2022. July 23. 19:21 volt.
Melegrekord
MTI
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely