A kínaiak novemberre ígérik a koronavírus-vakcinát

És nem úgy tűnik, mint akik viccelnek.

Láthatóan egyre nagyobb a versenyfutás a gyógyszeripari cégek között, hogy kinek sikerül elsőként működő koronavírus-vakcinával előállnia.

A járványból megerősödve és győztesként kikerülő Kína láthatóan presztízskérdést csinál a versenyből.

A mai napon több vezető hírügynökség, köztük a Reuters is vezető helyen hozza: a kínaiak várhatóan novemberben piacra dobják a vakcinájukat.

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A bejelentés szerint az országnak négy olyan Covid-19 oltóanyaga is van, amelyek a klinikai tesztek utolsó szakaszában vannak.

Ezek közül három programot az állam, a negyediket a hadsereg felügyeli.

A hírt az állami tévében is bejelentették, ugyanitt hangzott el, hogy a gyógyszerbiztonságért felelős állami hivatalnok is beoltotta magát az egyik ellenanyaggal, és láthatóan „minden simán halad”.

Az elkövetkezendő időben feltehetően több hasonló bejelentés is lesz a nagy gyógyszergyártók részéről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech