„A kirakat rendezés alatt” - még mindig van olyan üzlet, ahol folyamatosan ezt a táblát látjuk

De vajon elrettenti, vagy becsalogatja a vásárlókat?

„A kirakat rendezés alatt” - meglepődtem, amikor valamelyik szombathelyi üzletnél hosszú idő után újra megláttam egy ilyen táblát pedig a kirakatot nem is rendezték, és azóta is minden egyes nap ezt a feliratot látom, ha arra járok.

Mészáros D. Zsolt

Aztán rájöttem, hogy valószínűleg csak én nézegettem régen kirakatokat, mert ahogy elkezdtem keresni ezeket a táblákat, rá kellett jönnöm, hogy még most is bevett szokás, hogy

az üzletek ezt a módszert választják arra, hogy ne kelljen kiírniuk az árakat.

Talán abban bíznak, hogy így többen térnek be a boltba és ha már bementek, akkor vásárolnak is valamit.

Eszembe is jutott egy régi eset, amikor szükségem volt egy ruhára, de a butik kirakatában nem voltak feltüntetve az árak. Bementem, majd az eladó percek alatt 5-10 ruhát tett elém, aztán még többet, végül egy olyan ruhával távoztam, ami annyira nem is tetszett, drága is volt, de nem mertem otthagyni. Akkor még hadilábon álltam a nemet mondással. Tehát nálam bevált a módszer. De többet abba az üzletbe nem mentem be.

Mészáros D. Zsolt

De, hogy vannak ezzel mások?

Gyorsan megkérdeztem néhány ismerőst, hogy őket visszatartja-e egy ilyen tábla - illetve az, hogy ezzel együtt nem írják ki az árakat - attól, hogy betérjenek egy üzletbe. Voltak, akik azt mondták, hogy őket ez egyáltalán nem befolyásolja, míg mások szerint valószínű túl drága lehet a hely, azért nincsenek kint az árak. Abban mindenki egyetértett, hogy

inkább negatív, mintsem pozitív üzenete van.

De lehet ilyet?

„A kirakat rendezés alatt” táblával kapcsolatban július 10-én elküldtük kérdéseinket a Vas Vármegyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztályának, többszöri megkeresés után, a mai napon azt a választ kaptuk, hogy a témában nem kívánnak nyilatkozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság