Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A kórházi dolgozók mobiljait és pénzét lopkodta Szombathelyen

A Kőszegi Járási Ügyészség a rovott múltú vádlottal szemben elzárás kiszabását indítványozta.

A Kőszegi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2019 szeptemberében bement a szombathelyi kórház sürgősségi osztály egyik vizsgálójába és azt közölte az ott dolgozó sértettel, hogy öngyilkos akar lenni. Miközben a sértett segítségért indult, a vádlott ellopta a vizsgáló íróasztalán hagyott 45.000 forint értékű mobiltelefonját - közölte ma reggel a Vas Megyei Főügyészség.

A bűncselekménnyel okozott kár a mobiltelefon lefoglalásával és a sértettnek visszaadásával megtérült.

Ezt követően a vádlott a vád szerint 2020 januárjában a Szombathely, Sugár utcában lévő orvosi ügyelet dolgozóitól is lopott.

A vádlott 2020. januárjában rendőri kísérettel érkezett vizsgálatra az orvosi ügyeletre. A vizsgálat és a rendőri intézkedés befejezését követően visszament a vádlott az ügyeletre és segítséget kért a hazajutáshoz. A vádlott többször bement a váróból a vizsgálóba az ügyeletes orvoshoz, aki megsajnálta őt és 1.000 forintot adott a vádlottnak, hogy haza tudjon utazni Vas megyei lakóhelyére.

A vádlott a rendőri intézkedést követően az orvosi ügyeleten tartózkodása alatt ellopta az orvosi szobából az ügyeletes orvos 95.000 forint értékű mobiltelefonját és a nővérpihenőben hagyott táskában lévő pénztárcából a nővér 3.000 forintját.

Az ügyeletes orvos kára a mobiltelefon lefoglalásával és visszaadásával megtérült, míg a nővérnek okozott kár nem térült meg.

A Kőszegi Járási Ügyészség a rovott múltú vádlottal szemben elzárás kiszabását indítványozta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra