Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A lángosostól a halasig – A tervek szerint október 8-án megnyitja kapuit a felújított szombathelyi vásárcsarnok

Novemberben elindulnak a zsibvásárok is. Mi pedig bejártuk az épületet.

„Előreláthatóan október 8-án megnyitja kaput a felújított szombathelyi vásárcsarnok összes épületrésze” – hangzott el azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amit a projektzáró keretében tartottak a helyszínen.

Azért van még némi bizonytalanság a dátum körül, mert addigra meg kell érkeznie a vásártartási engedélynek – mondta lapunknak a helyszínen Polákovics Marietta, a létesítmény igazgatója.

Tőle tudjuk azt is, hogy az épületek bérlői ma kapják meg a kulcsokat, és holnap már el is kezdhetnek dolgozni a bérelt helyiségeken.

Polákovics Marietta
Polákovics Marietta
Mészáros D. Zsolt

Az első csarnokban egyetlen kivétellel minden hely elkelt, a hátsó (2-es) épületben vannak még szabad üzletek, és szintén gazdát keresnek az úgynevezett fejépületnek az emeleti üzletei, így ezekre várhatóan újabb pályázatokat írnak ki.

A fejépület (a Hunyadi út felőli rész) annyiban más, hogy az itteni árusítóhelyek a két csarnok zárása után is, az esti órákig nyitva lesznek.

Az asztalokhoz a régi kereskedők többsége visszatér – tudtuk meg az igazgatótól.

Vásárcsarnok projektlezáró
Ha minden igaz, október 8-án megnyílnak a kapuk.
Mészáros D. Zsolt

Nemcsak a régi kereskedők, de a zsibvásárok is visszatérnek a vásárcsarnokba. A tervek szerint novembertől nemcsak a szokásos vasárnapokon, de szerdán délelőttönként is lehet majd bogarászni a felhozatalt.

Az eseményen jelen volt Horváth Attila alpolgármester is, aki arra emlékeztetett, hogy a vásárcsarnok beruházásához 1,6 milliárd forint érkezett az Európai Uniótól, míg kb. félmilliárd a szombathelyi költségvetésből.

Vásárcsarnok projektlezáró
Akadnak szép és finom megoldások.
Mészáros D. Zsolt

A politikus hozzátette, hogy büszke a felújított épületre, aminek időközben sikerült orvosolni az olyan „gyermekbetegségeit”, mint a penészedés Penészedik a felújított szombathelyi vásárcsarnok fala, az alpolgármester nem örül February 18. 10:51 vagy a túlmelegedés. „Kibírhatatlan, szauna, pokol” – mondják a vevők és az árusok a szombathelyi vásárcsarnokról August 03. 11:19

A sajtó munkatársainak lehetőségük volt bejárni a most elkészült egyes csarnokot és a fejépületet, és meg kellett hogy állapítsák, hogy valóban jelentős előrelépés történt számos területen (infrastruktúra, logisztika, helyi termékek preferálása stb.), ugyanakkor most látszik az is igazán, hogy mekkora lehetőséget hagytak ki a döntéshozók, amikor – néhány száz millió forint miatt – a csökkentett műszaki tartalom mellett döntöttek.

Vásárcsarnok projektlezáró
Itt lesz a lángosos és egyben egy gasztrosarok – Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Mindez szép és jó, de ha ez Bécsben történik, biztos, hogy az eredeti verzió épült volna meg. Le akarják faragni a szombathelyi vásárcsarnok felújítási költségeit, hogy beleférjenek a keretbe 2019. April 23. 07:29 Az új szombathelyi vásárcsarnok így kicsit olyan, mint az ország: a kihagyott lehetőségek szimbóluma.

De azért örülünk persze, és a végső szót amúgy sem a politikusok vagy az újságírók, hanem az árusok és a vevők mondják ki október 8. után.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra