A legvalószínűbb, hogy a megyeiben indul el a Haladás

Taggyűlést tartott a klub, ahol tisztult a kép: a pénzügyi helyzet továbbra is reménytelen.

Csütörtökön (június 13-án) taggyűlésen a tulajdonosok képviseletében Homlok Zsolt, a város részéről dr. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő, az Illés Akadémia részéről Halmai Gábor, a Viktória FC részéről Markó Edina és Kiss Tamás, valamint a szurkolók képviseletében Keringer Zsolt és Kajzinger András voltak jelen - írja a haladas.hu.

Régi adóssága volt ez már a klub vezetésének, hiszen a csapat kilátástalan helyzetbe került, s bár a bajnokság hamarosan indul, máig nem lehetett tudni, hol van indulási joga a csapatnak, s nem utolsó sorban hol kíván és tud elindulni.

A honlap azt írja: "A Taggyűlésen a pénzügyi, gazdasági helyzet megtárgyalása során elhangzott: a Társaság továbbra is fizetésképtelen helyzetben van. Mind a játékosok, mind a munkavállalók és szállítók irányába több havi tartozás halmozódott fel.

A Tagok között konszenzus alakult ki abban, hogy az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében az indulási jogok átadásra kerüljenek, amennyiben az MLSZ azt jóváhagyja. A Tagok közös célja, hogy a Haladás, mint Klub, mint Közösség továbbra is a szombathelyi értékek sorában maradjon."

Korábban írtuk, hogyan alakult ki a szinte kilátástalannak tűnő helyzet Szombathelyi Haladás: nagyobb baj lehet, mint eddig látszott April 19. 09:55 .

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, nagy a bizonytalanság a Szombathelyi Haladás jövőjét illetően. Korábbi cikkünkben Szombathelyi Haladás: nagyobb baj lehet, mint eddig látszott April 19. 09:55 részletesen írtunk a szurkolók aggodalmáról és a nehéz helyzetről. A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapatának licenckérelmét nem fogadta el a Magyar Labdarúgó Szövetség Licencadó Bizottsága.

Ezt a klub megfellebbezte, a taggyűlésen tehát az derült ki, milyen osztályban van indulási joga a csapatnak. Innen ismét a haladás honlapját idézzük:

"Mivel az MLSZ szabályzata szerint nem lehet egy sportszervezetnek ugyanazon osztályban két indulási joga, ezért a Taggyűlés kénytelen volt akként dönteni, hogy a két NBIII.-as indulási jog egyikével nem él, ezen indulási jogát a Megye I. osztályú felnőtt bajnokságban érvényesíti.

Így jelenleg a Társaságnak a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett versenyrendszerekben 3 indulási joga van: egy NBI. osztályú felnőtt női indulási jog, egy Megye I. osztályú felnőtt férfi indulási jog és egy NBIII. osztályú felnőtt férfi indulási jog.

A Taggyűlés úgy döntött, hogy az NB I-es felnőtt női indulási jog a Viktória Futball Club Szombathelynek kerüljön visszaadásra, mivel az indulási jog eredendően is őket illette.

A Megye I. osztályú felnőtt férfi indulási jog átruházásához szintén hozzájárultak a tulajdonosok, hiszen az Illés Sport Alapítvány biztosította a bajnokságban való részvétel feltételeit, az Akadémia játékosai játszották le és nyerték meg a bajnokságot.

Az NBIII-as indulási jog sorsáról 2024. 06. 19-én hozhat döntést a Taggyűlés. A Társaság jelenleg jogosult az NBIII. bajnokságba történő nevezésre, amelynek határideje: 2024.06.17."

Amit most tudunk, tehát még korántsem a végleges állapot, ezért tartanak még egy taggyűlést öt nap múlva. Azonban, ha a pénzügyi beszámoló igaz, miszerint a klub fizetésképtelen, akkor marad a megyei osztály, illetve, mint látjuk, az indulási jogokkal való sakkozással lehet Haladás a harmadosztályban, de az a Haladás nem ez a Haladás lesz. - Még mindig kacifántos a történet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport