A második szombathelyi Robolimpia és annak eredményei

Elsősorban Vas megyei diákok és masináik versenyeztek egymással.

Gyorsasági vonalkövető robotok és LEGO robotok uralják a teret az AGORA-Művelődési és Sportházban 2021. november 25-én. A Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület második alkalommal hirdette meg a Szombathelyi RobOlimpia csapatversenyt, a megmérettetésen elsősorban Vas megyei tanulók vesznek részt.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A csapatok összeépített szumó robottal érkezhetnek az olimpiára, a bajnokságot Standard és ExtRém „súlycsoportban” hirdették meg. A LEGO szumó bajnokságban a robotok egymással is megküzdenek, és így a dohjó-n fantasztikus hangulatú meccseket láthatnak a résztvevők.

Agora Savaria

A gyorsasági vonalkövető robotok versenyén a csapatok már előre megépített robottal is érkezhetnek. Akik viszont mindkét bajnokságon részt szeretnének venni, nekik is lesz idejük az új funkciójú robotok megépítésére.

Ezt a videót tavasszal forgattuk egy másik szombathelyi robotépítő versenyen

A rendezvényen a szervezők lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra azon kiállítóknak, akik a mikrovezérlők birodalmában dolgoznak. Az alkalmazásokra a verseny ideje alatt szavazni lehet, és a voksok alapján „A legjobb mikrovezérlő alkalmazás” közönségdíj is gazdára talál.

Az eredmények
Agora Savaria
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech