Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A hét, aminek a végén levehettük a maszkot

Ki követ kit, miért nem lehet leülni a buszon, és mikor lesz már nyár?

Most, vasárnap már maszk nélkül flangálhatunk az utcán, a hét elején azonban ez még korántsem volt biztos. Éltük a hosszú hónapok óta megszokott maszkos és bezárt életünket, és mégis történek dolgok.

Gond támadt a Vasi Volán egyik buszjáratán, ahol minden eufemizmus nélkül közölték „A szükség nagy úr” - Valami rendkívüli történt a Volán egyik Vas megyei járatán May 19. 16:33 az utasokkal, miért nem ajánlatos leülni az egyik ülésre. Először azt hittük, mi olvassuk rosszul az ülések felé elhelyezett üzenetet, de nem.

Volán üzenet
Olva

Sárváron diáklányok jelezték Tényleg gyerekeket követ egy szürkéskék Opel Sárváron? May 19. 14:33 , hogy az elmúlt napokban egy szürkéskék Opel személyautó követte őket a vár, a Lidl környékén és az Alkotmány utca felé haladva. Rendszámot csak töredékben tudtak adni. Aztán azt állították, hogy ez hazugság, később pedig, hogy mégsem az. Mindenesetre színt hozott az életünkbe a sztori, mert azt mutatta, mégsem vagyunk egészen bezárva.

fake news, álhír
Forrás: cnbc.com

Ha már autó: keddtől ismét fizetnünk Keddtől ismét fizetnünk kell a parkolásért May 20. 11:24 kell a parkolásért, hivatalosan is bejelentette a miniszter. Így azokban a parkolókban, amelyek normál helyzetben a fizetős rendszerbe tartoznak, pünkösd után ismét fizetni kell. Kedden tehát figyeljen.

Parkoló - Thököly utca mellett
Kovács Dávid

A héten futottunk versenyt Versenyfutás az idővel az SMA-beteg kisfiú, Noel gyógyszeréért? May 20. 19:16 az idővel Noelért is. Noel családja több mint egy hónapja vár Kásler Miklós minisztériumának a válaszára. Noel édesanya elmondta, hogy az elmúlt egy hónapban e-mailben keresték a minisztériumot, sok helyre telefonáltak, kérdezték kezelőorvosukat és elkeseredettségükben még a Facebookon is ráírtak Kásler Miklósra. Azonban vagy nem válaszoltak nekik, vagy türelemre intették őket. Így a mai napig nem tudják, hogy Noel jogosult-e a Zolgensma-kezelésre, és azt sem, hogy pontosan mikor fognak választ kapni a kérvényükre.

Noel
Forrás: facebook.com / Győzzük le az SMA-t, állítsuk talpra Noelt.

A héten megszületett a megállapodás Megvan a megállapodás az egységes uniós oltási igazolványról - A keleti vakcinák kimaradtak May 21. 06:45 az egységes uniós oltási igazolványról, a keleti vakcinák viszont kimaradtak ebből. De van kiskapu. Az egyes tagállamok dönthetnek arról, hogy olyan oltóanyaggal elvégzett oltásról szóló igazolást is elfogadnak-e, amelyet egy másik tagállam saját eljárásban engedélyezett, vagy amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) listáján szerepel a veszélyhelyzeti alkalmazási engedélyt kapott oltóanyagokról. Egyik ilyen a kínai Sinopharm vakcina.

Megnyílt a magyar-szlovák határ
MTI/Máthé Zoltán

De az oltási igazolványokkal Most akkor mi van az angol nyelvű oltási igazolással? Ki írja alá és pecsételi le nekünk? May 21. 11:38 csak a baj van. Mert mi van az angol nyelvű oltási igazolással? Ki írja alá és pecsételi le nekünk? Van, akinek munka miatt kell, de sok esetben az utazáshoz is elengedhetetlen lesz a nyáron. És még nagyon sok kérdésre kerestük a választ.

Oltási igazolás
Mészáros D. Zsolt

Amúgy persze a vírusról szólt ez a hét is, örvendeztünk, hogy új szabályok jönnek 5 millió beoltott után A boltokban marad a maszkviselés May 21. 20:39 . A magyar emberek több mint 50 százaléka már védett, az átoltottság Európában itt a második legmagasabb. Magyarország ma járványügyi szempontból védettebb és biztonságosabb, mint szomszédai vagy bármelyik nyugat-európai ország. Ötmillió beoltottnál már fel lehet oldani a járványügyi korlátozások nagy részét. - vetítettük előre.

Pláza, vásárlás
Nyugat.hu

És bekövetkezett: Elértük az ötmillió beoltottat Orbán Viktor: kedves maszk, viszontlátásra! May 22. 18:21 , jöhetnek a már beígért lazítások, jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán szombaton délután. „Hónapok óta mondjuk, hogy ha vissza akarjuk kapni életünket, akkor az oltással védekezhetünk” . És enyhültek a szabályok.

Orbán érettség
Facebook/Orbán Viktor

Közben volt egy drograzzia Drograzzia Szombathelyen May 22. 16:28 is Szombathelyen.

Drograzzia Szombathelyen – legalább négy helyszínen ütöttek rajta a dílereken
TM/Nyugat.hu

És persze tovább riogatnak Júliusig nyaraljon, akkor véget érhet a szezon az indiai mutáns miatt May 22. 12:01 minket, hogy júliusig menjünk el nyaralni, akkor véget érhet a szezon az indiai mutáns miatt. Hát nem szép az élet?

Tengerpart, beach, nyár, nyaralás
Pixabay.com
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra