A soproni Tűztorony tetején tűnt fel a titokzatos Esernyős Ember

Az Esernyős Ember egy ismert, hollywoodi filmekben dolgozó kaszkadőr, aki úgy megy fel a legextrémebb helyekre, ahogy mások egy lépcsőn sétálnak fel.

2015-ben kezdődött Kálló Péter fotográfus és a titokzatos Esernyős Ember közös projektje, a Balance. A feketébe öltözött esernyős figura többek között feltűnt már hidak tetején, óriáskeréken, a balatonboglári Gömbkilátón, a Szent Gellért szobor tetején vagy éppen a Kelenföldi Erőmű legmagasabb pontján. Úgy mozog ezeken a helyeken, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Azonban évek óta nem bukkant fel, egészen mostanáig. A SopronFest idején a város emblematikus épülete, a Tűztorony tetején sétált.

Esernyős ember a Tűztoronyban.
Kálló Péter

„Az elmúlt négy évben máson volt a fókusz a magánéletünkben is, és véleményem szerint a közönség is más típusú üzenetekre figyelt. Azonban úgy érezzük, hogy itt az ideje, hogy visszatérjen a titokzatos Esernyős Ember és egy izgalmas átalakuláson essen át. A soproni Tűztorony ennek az első állomása” - mondta el Kálló Péter.

Az Esernyős Ember egy ismert, hollywoodi filmekben dolgozó kaszkadőr, aki úgy megy fel a legextrémebb helyekre, ahogy mások egy lépcsőn sétálnak fel. Minden egyes fotósorozat létrejötte azonban komoly előkészítő munkát igényel: engedélyeztetés, többszöri helyszínbejárás előzi meg az attrakciót. Nemcsak azt tervezik meg, hogyan tud felmászni az adott pontra az esernyőjével, hanem azt is, milyen szögből, beállítással lehet a legjobb képet készíteni. A soproni Tűztorony tetején már sötétedés után tűnt fel.

A fesztiválozók most azt találgatják, vajon a Lőverekben is feltűnik? A SopronFest nagy sikerrel zajló városi eseményei után ugyanis elkezdődtek a fesztivál kiemelt zenei programjai a Lőverekben. A pünkösdi hosszú hétvégén több tízezer embert várnak a Leghűségesebb városba. A SopronFest, Magyarország legújabb fesztiválja zászlajára tűzte, hogy a teljesség igényével mutatja be az adott év könnyűzenei koncert kínálatát: a legaktuálisabb nevektől az élő legendákig. Többek között Azahriah, a Tankcsapda, a Bagossy Brothers Company, Majka, Dzsúdló, Korda György és Balázs Klári, a Follow the Flow, a Quimby és Sigma is koncertet ad a Lővérekben. Az idei év új, különleges helyszíne a Telekom Secret Garden, ahol a fényfestésben úszó fák lombja alatt az elektronikus zenéé a főszerep, itt lép színpadra az Analog Balaton, Metha és Kruder & Dorfmeister párosa is. A koncertek mellett food truck udvar, borfalu, óriáskerék, katapult és csúszda is várja a fesztiválozókat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra