A szombathelyi heavy pop lassan bekebelezi a fővárost

Megjelent az Alterego első kislemeze, amit a cikkben meg is hallgathat.

Az Alterego még 2020-ban alakult Szombathelyen. A fiatalokból álló formáció mondhatni repülőrajtot vett, nagyon hamar megtalálta a maga közönségét, köszönhetően annak, hogy a lendületes bulijaikon nem lehetett nem táncolni.

Az Alterego legénysége
Alterego

Az elmúlt 4 év hozott némi változást, azóta a zenekar tagjai Budapestre költöztek, történt pár tagcsere, de egy dolog állandó maradt: az igény, hogy a modern metál és a magyar alter közötti űrt betöltsék. Így jött a popos elemekkel vegyített agresszív gitártémás zenei alap, amihez atmoszférikus énekdallamok társulnak.

A Kékfény névre hallgató kislemez szövegeiben feltűnő témák bár nem újak, sőt, már-már közhelynek számítanak, de a megközelítésük és a motívumokba csomagolásuk kifejezetten jól sikerült. Így mégis tudnak újat mondani az olyan dolgokról, mint az elidegenedés, a magány, a csalódás, és a cancel cutlure. Utóbbi a Főváros című dalban tűnik fel a "némán tart" sorral, s bár kidolgozatlan marad, mégis hangsúlyosan teret nyer a dalban.

Igaz, a koncerteken már lehetett ezeket a dalokat és sok másik saját szerzeményt is hallani, ez az ötös egészen elképesztő módon tud "együttműködni", élhető és magával sodró az a lendület, ami az albumon visz végig minket.

Az elmondható, hogy az útkeresés véget ért, az Alterego megtalálta a saját hangját, és talán kellett ehhez az is, hogy a srácok felnőttek a feladathoz. Nem térítette el őket a kezdeti siker, hanem mindig többet és jobbat akartak adni a rajongóknak. Így, mi a kislemez után már nagyon várjuk a teljes albumot!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra