Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi kávézó, ahol kávé helyett egy nagy pohár tejet kaptunk

Azért járunk kávézóba, hogy igazán jó kávét igyunk. A minőségért, pedig fizetni kell, ez mindenhol így van. De akkor el is várható a minőség.

Mondom, hogy történt: Beültünk a főtér egyik kávézásra specializálódott helyére, ahova egyébként meglehetősen gyakran betérünk és a hely nevét szem előtt tartva, kértünk két kávét. Méghozzá két ugyanolyan kávét, nagy Lattét. Amikor a kávék megérkeztek nem nagyon figyeltünk rá, hogy összehasonlítsuk őket, valahogy nem szokás azt csekkolni, hogy a másiké milyen.

Amikor azonban összekevertük a tejhabot a kávéval, az egyik pohárnál érdekes dologra lettünk figyelmesek: Nincs mivel összekeverni a tejhabot, vagy maximum még egy kis tejjel.

Ön átverve érezné magát?

A Latte ötven árnyalata
MM

Van egy rossz szokásom, nem szeretek közel 700 forintot kiadni egy pohár tejért, pedig szeretem a tejet. Viszont azt is szeretem, hogy ha egy – nevéből kiindulva – kávékkal foglalkozó helyre ülök be, ahol megfizettetik velem a minőséget, akkor minőséget is kapok. Vagy legalább kávét. Egyébként mielőtt valaki nekikezdene leírni, hogy a Latte-ban több a tej, és még pluszban jön a tejhab, ezzel tisztában vagyok, de a fenti kép alapján önök meg lennének elégedve?

Ezen a ponton az embernek döntenie kell, hogy magában morogva megissza, amit hoztak és maximum nem ad borravalót, vagy az egyenesebb utat választja és szól, elvégre mi sem természetesebb annál, hogy azt akarjuk kapni, amiért fizetünk. Ilyenkor mindig igyekszem kedves lenni, hiszen lehet, hogy figyelmetlenség, amúgy is valószínűleg nem ugyanaz készíti a kávét, mint aki kihozza. Egyébként a teljesség miatt el kell mondani, hogy a kiszolgáló hölgy nagyon kedves volt, egyből indult kivizsgálni az esetleges problémát.

A Latte ötven árnyalata
MM

Amikor megérkezett elmondta, hogy ugyanazt a kávét kaptuk mindketten, csak az egyiken teljesen friss a tejhab, ezért világosabb a színe, ha összekevered, a másikon pedig régebbi van. Ez újabb problémákat vet fel. Miért van a másikon régebbi? Nem, egy percig se feltételezem, hogy hosszú évszázadok óta állt ott a másik tejhab, sem azt, hogy megromlott, de ennyi pénzért szerintem megintcsak nem nagy kérés, hogy mindkét kávéhoz friss tejhab dukáljon. Arról nem is beszélve, hogy nem árnyalatnyi különbségekről van szó és nem, nem állítottam a képeken, hogy az egyik pohár tartalma világosabbnak tűnjön.

Sajnos ez itt egy tökéletes patthelyzet. Nem fogom laborban bevizsgáltatni a kávét és nem fogok jelenetet rendezni, hogy márpedig én ezt nem fizetem ki, mert tapasztalatom szerint semmit nem lehet elérni az ilyenfajta hozzáállással. Nincs olyan ismerősöm, akit felhívhatnék, hogy vajon igaz-e, hogy a friss tejhab teljesen fehérré varázsol egy kávét, míg a másiknak olyan színe van, amilyen szerintem kell, hogy legyen.

A legnagyobb probléma az ízzel volt. Ugyanis ezen a ponton kezdtük egymásét kóstolgatni

Sajnos az, hogy az egyiken friss a tejhab a másikon, pedig kevésbé, számomra még nem magyarázza, hogy az egyik miért idézi bennem egy Latte emlékét, a másikról pedig miért a nagymamám által esténként melegített tej jut eszembe. Ugyanis a pohárban meleg tej volt, nem csak ránézésre, ízre is. Lehet, hogy megmutatták neki, melyik a kávé, talán még csepegtettek is bele pipettával valamennyit, de nem azt kaptam, amiért fizettem.

Miután szeretném kivédeni azt a vádat, hogy minden újságíró csak a rosszat látja (mondjuk így nehéz lesz), illetve, hogy csak kritizálni tudnak, ezért élek a feltételezéssel, hogy ez egyszeri eset volt, hiszen máskor meglehetősen jó kávékat kaptunk ezen a helyen. Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy 600-700 forint van, akinek rengeteg pénz és sok embernek havonta egyszer-kétszer nyílik lehetősége arra, hogy igazán jó kávéval kényeztesse magát. Ilyenkor pedig egyetlen hely – amelyik nevében kávézónak hirdeti magát – sem teheti meg, hogy ilyen hibát ejtsen.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra