Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tudatosabb vásárlás lenne a környezetvédelem kulcsa?

Ott állsz a sorban a csomagátvevő ponton, sorra kerülsz végre, majd jön a kötelező kérdés: De mekkora a csomag?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hát, ezt most mégis honnan kellene tudnom? Nem részletezem, mert volt már, hogy egy fél könyvtárat el tudtak küldeni egy átlag laptoptáska méretű dobozban, míg arra is akadt példa, hogy egy 3 g-os hővezető pasztát egy akkora műanyag szatyor szerűségben kaptam kézhez, amibe egy napi bevásárlás is kényelmesen elfért volna.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Ilyen példák ellenére is sokkot tudtam kapni a legújabb, csúcskategória felső korlátját is átütő csoda csomag után, ami a napokban fogadott. Talán már szavak sincsenek erre, de egy kép azért akad hozzá:

Eddig-eddig-eddig vagyok! – mondhatná a doboz.
Mészáros Krisztián

Nehéz a méretarányokat jól visszaadni egy gyors fotón, így álljanak itt a konkrét számok is! A doboz mérete 40x40x35 centi, a légpárnacsík hossza 3,35 méter, az általuk védett tartalom pedig egy szimpla hátizsák volt, ami kényelmesen szendergett a doboz alján.

Olaszba’ még a péktermékkel is kesztyűs kézzel bánhatsz!

Hogy ne csak az online rendeléseknél tapasztalható, logikátlannak tűnő megoldásokat ekézzük, hoztunk egy másik, olvasónk által küldött, külföldi példát is!

Mindenki kedvére húzhat a dobozból a kezére kesztyűt, mely megoldás megosztja szerkesztőségünket. Van, aki szerint ez jobb, mint a fém eszközökkel történő bohóckodás, viszont vannak, akik szerint a kesztyű csak egy újabb értelmetlen műanyag szemét.

Ez utóbbiban lehet is valami, hiszen nem is olyan régen lett főellenségnek kikiáltva az összes, ételekkel kapcsolatba kerülő eldobható műanyag eszköz. A fülpiszka pálcákról és cigicsikkek szűrőiről már nem is beszélve.

Olvasó

Mit lehet tenni?

Az online rendelések során kapott, látszólag felesleges csomagoló anyagokat még újra felhasználhatjuk, főleg akkor, ha gyakran adunk el magunk is cuccokat a neten.

Hogy hol tárold ideiglenesen a csomagolásokat? Nem tudom, de ha nincs jobb ötleted még ismerőseidet is megkérdezheted. Ha nekik sem kell, és igazi üzletembernek tartod magad, akkor próbáld meg magát a dobozt, vagy a helykitöltőt eladni, már ha arra érdemesnek találod őket.

Ne legyél telhetetlen, akár ingyen is odaadhatod másnak! Ha így teszel, érdemes a lakóhelyedhez közelebbi felhasználókban gondolkodnod, mert pusztán csak a csomagolóanyagok tova postázása igencsak szúrná Greta Thunberg szemét!

Mi legyen a fentebb említett egyszer használatos műanyag vackokkal? Arra már jön is a megoldás! Szépen ki lesznek vezetve az életünkből, így előbb-utóbb nem is fogsz velük találkozni. Mármint az EU-ban, persze!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tech

Hirdetés