A Twitter kivonulhat Európából

Elon Musk így tiltakozna egy új szabályozás ellen.

Az X tulajdonosa azt fontolgatja, hogy a korábban Twitterként ismert felületet elérhetetlenné teszi az európaiak számára. A világ egyik leggazdagabb üzletembere így tiltakozna egy új szabályozás ellen – írja az rtl.hu a Reuters alapján.

Az Európai Unió augusztusban fogadta el a digitális szolgáltatásokról szóló törvényt (DSA), amely egyebek mellett fellép a káros tartalmak és az álhírek terjedés ellen. Megtiltották például a célzott hirdetések és tartalmak közzétételét.

Elon Musk a napokban jelentette be, hogy egyes országokban az új felhasználóknak éves díjat kell majd fizetniük a Twitterért, ennek díja évente 1 dollár lenne. A Twitter felhasználóinak 9 százaléka él Európában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech