Vasi kutyások figyelem! Újranyitott az Abért-tó kutyastrandja

Ha lassacskán már mi is járhatunk strandra és fürdőbe, miért pont a kutyák maradnának ki a jóból?

Tavaly júliusban derült ki, hogy augusztusban megnyílik Vas megye legelső kutyastrandja, Augusztusban strandot kapnak a kutyák az Abért-tavon 2019. July 23. 20:27 nem máshol, mint az Abért-tavon. A nagy megnyitóra végül augusztus 19-én került sor Átadták Vas megye egyetlen kutyastrandját 2019. August 21. 07:32 és tiszteletét tette az Ocho Macho zenekar is, ráadásul még fákat is elneveztek a tagokról. Viszont, mint sok más helyet, a kutyastrandot is be kellett zárni a koronavírus okozta veszélyhelyzet és az ezzel járó korlátozások miatt.

A szigorítások azonban most enyhültek vidéken, a kormány feloldotta vidéken a korlátozásokat, így újra kinyithatott a Kőszegi Kutyastrand és a Csónakazó-tavi Buffy kutyafuttató is. Erről a Facebookon számolt be óriási örömmel a Közösen a Kutyákkal Egyesület. Hétvégén már hozzá is láttak a kutyastrand gatyába rázásához, mint írják, felkészítették a meleg napokra és folyamatosan fejlesztik is mindkét területet, hamarosan pedig felépítik a lakótelep melletti kutyafuttatót is Kőszegen.

Közösen a Kutyákkal Egyesület

De pontosan mit is értettek az alatt, hogy felkészítették a kutyastrandot a meleg napokra? Megkérdeztük az egyesület elnökét, Prim Józsefet, aki elárulta, hogy a járványhelyzetre való tekintettel márciusban úgy döntöttek, lezárják a strandot és a futtatót is, viszont a szigorítások enyhítése miatt ezt a hétfői nappal feloldották. Tehát jó hír a kutyásoknak: már látogatható mind a kutyastrand és a Buffy kutyafuttató is. De természetesen csak az alapvető szabályok betartásával, melyek közé tartozik a nem egy háztartásbeli személyek 1,5 méteres távolságtartása is.

„A múlt hétvégén kihelyeztük a bójasort, lenyírtuk a füvet és felállítottuk az agility pályát. Ezen a héten rendbe rakjuk a kihelyezett raklapokat, lefestjük őket. Sőt, épp most futottam össze a magyar kézilabda-legendával, Farkas Ágival és párjával, akik felajánlottak nekünk 12 db raklapot, lekezelve és lefestve, melyeket pár hét múlva ki is szállítanak a strandra. Ezen kívül még a sérült fákat szeretnénk cserélni” – jegyezte meg.

Közösen a Kutyákkal Egyesület

Hozzátette, hogy még a héten megpróbálnak kézfertőtlenítőket is kihelyezni, melyek kizárólag emberi használatra alkalmasak. Azt mondja, a hírek szerint egyelőre úgy tűnik, a kutyák nem hordozzák magukban a vírust, viszont rajtuk megmaradhat, így pedig tovább is tudják adni. Ezért csak ajánlani tudják, hogy a gazdik hazaérkezéskor sima szappanos vízzel töröljék le a kutyák bundáját és a tappancsait. Kiemelte, hogy semmiképpen se vegyszeres, alkoholos szerekkel tisztítsák a kutyákat, mert ezek károsak lehetnek egészségükre, ha tisztálkodás során a bundájukról gyomrukba kerül.

Kíváncsiak voltunk, készültek-e bármiféle újdonsággal most az újranyitás alkalmával vagy csak gyors ráncfelvarrást kapott a strand. József elárulta, hogy kifejezett újdonsággal sajnos nem készülnek most, de folyamatosan fejlesztik a területeket. Ha pedig lesz rá lehetőségük, bepótolják a megnyitót.

De mégis milyen fejlesztésekről van szó és mi minden van még tervben a stranddal és kutyafuttatóval kapcsolatban? Megtudtuk például, hogy a fűnyírást és területrendezést már meg is ejtették a Csónakázó-tavi kutyafuttatónál, a kerítését pedig a héten erősítik meg. Az egyesület egyik tagja, Orbán Tibor és párja ajándékozott egy rönkasztalt és hozzá padokat, melyeket szintén hamarosan kihelyeznek a kutyafuttatóba.

Közösen a Kutyákkal Egyesület

Elárulta azt is, hogy hamarosan hozzálátnak egy új kutyafuttató építéséhez is, mely a kőszegi lakótelep mellett, a jégpálya szomszédságában lesz majd. No de milyen pénzből készül el egy konkrét kutyafuttató? Kiderült, hogy egy tescós pályázaton nyert 400 ezer forintot az egyesült és ezt a pénzt fogják most felhasználni. A futtató egyébként két részből áll majd: egy általános rendeltetésű részből és egy agility pályaként funkcionáló részből.

„Egy harmadik terület is elkészül, mely kutyafuttatónak van nyilvánítva. A zárt futtató a tavasz folyamán kerül megépítésére, ezt a területet a most alakuló kőszegi kutyasuli fogja kivitelezni. Két rész lesz megtalálható a kórház utca elején az úgynevezett összefolyásnál, egy a kutyasuli részére, egy pedig a nagyközönség előtt is nyitva lesz. Így Kőszegen belül három lehetőség is lesz már arra, hogy biztonságos kereteken belül mozgassuk le kutyáinkat. Plusz a Kőszeg melletti Abért-tavi Kőszegi Kutyastrand, mely nemcsak strandként, hanem kutyafuttatóként is üzemel mindenki előtt” – büszkélkedett, majd zárásként hozzátette, hogy bizony egy kisváros is elég nagy teret tud adni a kutyatartóknak, és ezáltal Kőszeg hatalmas potenciál az idelátogató kutyás turistáknak is.

Közösen a Kutyákkal Egyesület
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet