Augusztusban strandot kapnak a kutyák az Abért-tavon

Ez lesz az első ilyen Vas megyében.

A hétvégén elkezdték a Kőszeg közelében található Abért-tóra tervezett kutyastrand építését. Korábban mi is írtunk már a Közösen a Kutyákkal Egyesület projektjéről. Az építés részleteiről Prim Józsefet, az egyesület elnökét kérdeztük.

Kutyastrand az Abért tavon
A készülő kutyastrand - Kattintson a további fotókért!
Mészáros D. Zsolt

A megye első kutyastrandjának megnyitójára körülbelül még két hetet kell várni. Mivel egyre többen tartanak kutyát, ezért gondolták úgy az egyesület tagjai, hogy kialakítanak egy kizárólag kutyák számára használható fürdőhelyet. Eddig ugyanis nem volt legális lehetőség arra, hogy kedvenceink lehűthessék magukat a nyári forróságban.

Kutyastrand az Abért tavon
Az épülő kutyastrand - Kattintson a további fotókért!
Mészáros D. Zsolt

A vízügynek, a horgászoknak és a nemzeti parknak kellett jóváhagynia a fürdőhely tervét. Az elmúlt napokban, a kerítések kialakításának álltak neki. A területet szárazföldön ez a kerítés, a vízben pedig bójasor határolja. Kedvenceink az északi tó, északi részének 60-70 cm mélységű területén élvezhetik a hűsítő vizet

A területen parkosítást is terveznek, amihez egy kőszegfalvi faiskola ajánlott fel fákat, amiket ők is ültetnek. Padokat is próbálnak szerezni, hogy kényelmesen figyelhessük, ahogy négylábú kedvenceink a vízben futkosnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek