Nemény: ha megkapja a város az állami kompenzációt, leállítják az aláírásgyűjtést

Szombathely polgármestere a közgyűlés elején beszélt az aláírásgyűjtésről.

"Valóban politikai akcióról van szó" - jelentette ki Nemény András polgármester a szombathelyi közgyűlés elején.

A városvezető Éljen Szombathely-frakció bő egy hete jelentette be Aláírásgyűjtést indít a szombathelyi városvezetés, hogy a város kapjon kormányzati kompenzációt January 12. 16:11 , hogy aláírásgyűjtést indít Szombathelyen annak érdekében, hogy az önkormányzat állami kompenzációt kap a kormányzati elvonások miatt.

Horváth Attila alpolgármester korábban kifejtette, ahhoz, hogy a város működőképessége az idén is megmaradjon, az az 1,4 milliárd forint kellene, amit a fideszes vezetésű városok 2020 decemberében már megkaptak Még egyszer a kompenzációról - Melyik város mennyi pénzt kapott? 2021. May 12. 06:59 . Ha a tervezett fejlesztéseket is meg akarják valósítani, akkor 3,4 milliárd forint kompenzáció kell, ez az elvonások és a bevétel-kiesések összesítéséből „Szombathely mostantól a saját kezébe veszi a sorsát” 2021. May 07. 11:22 jött ki, de ebben az összegben néhány tétel nem is szerepel, az önkormányzati cégeket érintő kiesések sincsenek benne.

A közgyűlésen Nemény András kifejtette, ha a város közben megkapja az állami kompenzációt, akkor leállítják az aláírásgyűjtést, az akció ugyanis nem öncélú, azt szolgálja, hogy Szombathely ne legyen rosszabb helyzetben, mint a szomszédos nagyvárosok.

Illés Károly, a Fidesz frakcióvezetője kijelentette, a városvezetés megtéveszti a választókat, beszálltak Czeglédy Csaba kampányába, aki szerinte a mentelmi jog miatt akar képviselő lenni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet