Vajon egy magyar állami facebookhoz gyűjtik az adatainkat?

Nevetséges vagy felháborító? - teszi fel a kérdést Bakács a közérdekű adatigénylés kapcsán.

Az információszabadságról szóló törvénymódosításban arra kötelezik a közérdekű adatigénylőt, hogy a saját személyi adatait is adja meg, ha arra kíváncsi, mire költötték az adófizetők pénzét. Vajon miért? Nevetséges és felháborító a törvény módosítása, de ez semmi ahhoz képest, amit Péterfalvi Attila fűzött hozzá.

Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét régről ismerem, és nem tűnt számomra az ombudsman teljesen idiótának. Persze, az idő múlik, az ember sejtjei hét évente kicserélődnek, demokráciában a kormányok is cserélődnek, vagyis nem zárom ki, hogy az állampolgárok szabadsága felett őrködő Péterfalvi súlyos mentális zavarba kerülhetett. De akkor is, köpni, nyelni sem tudtam, amikor azt hallottam tőle a médiában, hogy

semmi probléma ezzel a kiegészítéssel, mert az adatközlő nem ellenőrzi a kérelmező személyes adatait.

solidarityhalifax.ca

Vagyis számtalan megoldás létezik e törvény kikerülésére. Például a saját adataim helyett az általam utált szomszéd regisztrációit adom meg, és kávézva várakozok arra, hogy valami történjék azzal a mocsok állattal. Vagy úgy teszek, mint egyszer egy ellenőrrel, aki felírta nevem (Petrovics Sándor, anyja neve: Hrúz Mária, foglalkozása költő) és kicsit szégyeltem magam, hogy Petőfi Sándorra húzom rá a vizeslepedőt. Hazudni azért is nehéz, mert a végtelen szabadság tárháza áll a rendelkezésünkre, és csak buta ember hiheti azt, hogy kicsit hazudni jobb, mint nagyot.

Mindegy is, az egészben az a nevetséges, hogy a mi jogainkat őrző janicsár úgy próbálja a diktatúra elviselhetőségét biztosítani, hogy

hazugságra, bűncselekményre sarkall minket.

Ez azért is veszélyes, mert nemcsak rászokik az ember – ahogy az adócsalásra az egész ország – hanem azért is, mert hosszú távon nem véd meg minket, méghozzá a hazudós ember és a sánta kutya relációban. (Csak kérdezem, bocs, mi van akkor,ha az adatközlő mégis ellenőrzi az adatigénylőt, és azt látja, hogy Micimackó nem is létezik, és lakcíme, a Százholdas pagony csak fikció? Azért a kért adatokat kiadja? Vagy egyből feljelent engem, mint bűncselekmény elkövetőjét?)

Péterfalvi Attila
hirado.hu

Már az is undi volt, hogy átment a parlamenti kutyákon, a jövőben fizetni kell az adatigénylés költségeit. Azért undi, mert az adóból származó közpénz elköltésének ellenőrzése így csak civil fedezettel valósítható meg. Én például tuti nem fogom a nagyi párnája alól kilopni a nyugdíját, hogy megtudjam, Lázár János mennyit költött magára és magára, amikor jól érezte magát.

Micsoda szerencse, hogy nemsokára elkészül majd az állami Facebook, amin minden magyar állampolgár arca és adata raktározva lesz. Nem kizárt, hogy eljön majd az idő, amikor felismernek az utcán egy közérdekű adatigénylőt, és kergetni fogják jogosan. Kiderül majd róla, hogy nem is férfi, hanem nő, nem is ott lakik, amit beírt a rublikába, és nincs is annyi pénze, hogy egyáltalán kérdezzen bármit is. Azt hiszitek ez vicces?! Péterfalvi Attila sem az, hanem ijesztő. Térjetek már magatokhoz, szeretteim.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény