Itt a jövő évi állami költségvetés, uniós támogatások nélkül nincs pedagógus-béremelés

Maradnak az extraprofit-adók, hat százalékos lesz a nyugdíjemelés.

6 százalékos inflációval, 4 százalék körüli gazdasági növekedéssel számol az állam 2024-es költségvetése, amit kedden nyújtott be Varga Mihály pénzügyminiszter az országgyűlésnek.

66,7 százalékos GDP-arányos adóssággal, 2,9 százalékos hiánnyal számol a pénzügyminisztérium jövőre.

Varga Mihály bejelentette, a korábbi ígéretek ellenére 2024-ben is maradnak az extraprofit-adók, amelyeket jövőre kezdenek kivezetni majd.

Béremelés nincs, honvédelem van

A miniszter 6 százalékos nyugdíjemelést ígért, viszont a tanárok, orvosok és ápolók béremelését az uniós források megérkezésétől tette függővé.

Jövőre viszont a korábbinál többet, a GDP 2,1 százalékát, 1796 milliárd forintot fordítanak honvédelemre, ami 401 milliárd forinttal több az idei keretnél.

Az országgyűlés június 23-án kezdi meg a vitát a jövő évi költségvetésről, a zárószavazást július 7-re tervezik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság