Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jövőre már minden általános iskolás részt vehet az iskolagyümölcs programban

A végzősök nem voltak részei a programnak, de ez 2017. szeptemberétől változni fog.

Olvasónk jelezte nekünk, hogy az iskolatej program megszűnésének ellenére a Vasvári járás iskolái továbbra is kapnak iskolatejet, továbbá nehezményezte azt is, hogy az általános iskolákban a 7. és 8. osztályos gyerekek kimaradnak az iskolagyümölcs-programból. Ennek jártunk utána.

Jövőre már mindenki kap gyümölcsöt

Az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló rendelet alapján valóban csak a Vasvári járás - mint hátrányos helyzetű járás - iskoláiba járó tanulók részesültek 2016. év szeptemberétől a program nyújtotta lehetőségekben

- tudtuk meg a KLIK szombathelyi tankerületének képviselőjétől.

Mint azt válaszukban közölték, novembertől a szombathelyi, szentgotthárdi és körmendi iskolák is kapnak iskolatejet - vagy kakaót, karamellás tejet, esetleg joghurtot.

Más a helyzet azonban az iskolagyümölcs programmal. A Szombathelyi Tankerülethez tartozó iskolákban elsőtől a hatodik osztályig kapnak a diákok gyümölcsöt, gyümölcslevet - hetente három alkalommal. A jogszabály változásnak köszönhetően viszont 2017. szeptemberétől már a felső két évfolyam is jogosult lesz gyümölcsökre.

Újdonságokat is igyekeznek megmutatni

Olvasónk levelében említette, hogy előfordult, hogy a gyerekek céklát kaptak - egészben. Mint megtudtuk, ennek is meg volt az oka.

A gyerekek az év során több alkalommal vesznek részt olyan programokon, ahol többféle zöldséget, illetve a heti rendszerességgel szállított gyümölcsöktől eltérő gyümölcsöket, zöldségeket is kóstolhatnak, pl. retek, répa, saláta, szőlő, szilva, ezzel is népszerűsítve az egészséges táplálkozást

- magyarázta a KLIK a céklát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra