Amíg a pápa nálunk járt, Mészáros Lőrincnek lett egy piszok nagy bankja

Emiatt most kicsit "szívnak" az eddigi MKB és Takarékbank ügyfelei.

Április 30-án teljesen eggyé válik az MKB Bank és a Takarékbank, hogy MBH Bankként szülessen újjá. A fúziós folyamat három éve tart, eközben a Takarékbank tagszervezetei egyesültek, a hajdani Budapest Bank pedig beolvadt az MKB Bankba. A fúzió végén Magyarország második legnagyobb, magyar tulajdonú pénzintézete jön létre - írja a bank360.hu.

Az MKB megvásárlása, szanálása és reprivatizációja, a takarékok államosítása, integrálása és fű alatti privatizálása, a Budapest Bank megvásárlása és beadása a Bankholdingba: bő tíz év, sok-sok kacskaringó és pár elhullott káder után mostanra összeállt a szuperbank, amelynek fő tulajdonosa a fő NER-vállalkozó, kisebbik szelete pedig a NER-lovagok új generációjának emblematikus Matolcsy-árnyékáé - írja róla a hvg.hu .

Magyarország második legnagyobb bankja az OTP után mérlegfőösszeg alapján, a legnagyobb fiókhálózat, az egyik legnagyobb ATM-hálózat, piacvezető pozíció a vállalati, agrár és lízing területeken: ez lesz az MBH, a bank, amit a magyar állam hathatós közreműködésével kovácsoltak össze „Mészáros Lőrincnek”.

A folyamat eredményeképpen május elsejétől egy új jogi entitás, egy a magyar piacon kifejezetten nagynak számító bank jön létre, amely az egyik legnagyobb fiókhálózattal és az egyik legkiterjedtebb ATM-hálózattal fog rendelkezni.

A továbbiakban már ez a pénzintézet kezeli a korábbi MKB Bank és Takarékbank ügyfeleinek betéteit, hiteleit, és minden szerződését, ahogy a széleskörű banki szolgáltatásportfóliót is az MBH Bank nyújtja majd - teszi hozzá a penzcentrum.hu.

A tagbankok, vagyis az MKB és a Takarék, illetve május 1-től az MBH Bank április 27. (csütörtök) és május 2. (kedd) között nem egybefüggően, teljes és részleges bankszünnapokat is tartanak, ekkor történnek meg az egyesülés miatt felmerülő technikai és informatikai átállások.

Az átállás idején az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalásoknál is lehetnek leállások, illetve a digitalizált kártyahasználatban, az internetes vásárlások jóváhagyásában, valamint az ATM-hálózaton történő készpénzfelvételben is sor kerülhet rövidebb szolgáltatáskiesésekre.

A korábbi MKB Bank és Takarékbank ügyfelek fizetési számla-, bankkártya-, hitelkártya- és hitelszámlaszáma nem változik, ezzel kapcsolatban nincsen teendőjük. A használatban lévő, érvényes bankkártyákat az ügyfelek az egyesülést követően is használhatják.

Ha az érintett bankoknál személyi kölcsöne, jelzáloghitele, folyószámlahitele vagy babaváró hitelszerződése van az ügyfeleknek, ezzel kapcsolatban sincsen teendő, a megkötött szerződések az eredeti szerződési feltételek mellett, változatlan formában élnek tovább.

Az ezekkel kapcsolatos minden típusú ügyintézés a továbbiakban is a megszokott csatornákon lesz elérhető - informál a bank360.hu a teendőkről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság