Arab tulajdonosa lesz a Yettelnek

A Yettelben a magyar államnak is van részesedése.

Arab, egészen pontosan Abu-Dzabiból származó főtulajdonosa lehet a hazai mobilpiac meghatározó cégének, a Yettelnek - tudta meg a Telex az e& nevű távközlési csoport tájékoztatásából.

Az üzlet úgy zajlik le, hogy a PPF az e&-nek 50 százalék plusz egy részvényt jelentő többségi pakettet ad át 2,15 milliárd euróért (azaz 800 milliárd forintért). A tranzakció várhatóan 2024 első negyedévében, de akár még azt megelőzően is lezárulhat - írja a lap. A cég Bulgáriában, Szerbiában, Szlovákiában és Magyarországon is főtulajdonos lesz.

Magyarországon a magyar állami tulajdonú Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 25 százalékos részesedéssel rendelkezik a Yettel mobilszolgáltatóban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság