Átadták a csornai elkerülőt - "Köszi Ipi, köszi Bubu!" címmel megjelent az első elkerülős videó is

Szerda kora este az M85-ös még hiányzó, Csorna-Kóny szakaszát is megnyitották a forgalom előtt. De közben a 86-os építésétől elvettek 20 millió forintot.

Áder János köztársasági elnök és helyi politikusok jelenlétében adták át ma kora este a 86-os és 85-ös utak közös csornai elkerülő szakaszát. Szabad lett az út Győrig az M85-ös autóúton is, mivel megnyitották a még hiányzó Csorna-Kóny szakaszt is.

Az elkerülő 12,5 kilométeres, tizenhét hidat emeltek, 2,8 millió köbméternyi töltést, 56400 köbméternyi betonburkolatot építettek be. Az aszfaltburkolat 66200 köbméternyit tesz ki. A szakaszon 8800 fát, 220000 cserjét ültettek el. A kivitelezés 811 napot vett igénybe. A beruházás 30 milliárd forintba került.

Köszi Ipi, köszi Bubu!

Czeglédy Csaba, szombathelyi városi képviselő posztolta a Facebookon az alábbi videót az elkerülőről, és ezt írta mellé:

Soha többet Csornán! 15 éve vártam erre!
Köszi Ipi, köszi Bubu!

A mai Magyar Közlönyből viszont kiderül, hogy a kormány elvett az M86-os építésének keretéből 20 milliót. Ez úgy sikerült, hogy az új EU-s támogatási ciklus keretét 150 millióról 70 millióra vágták, de közben a még idén elkölthető, régi ciklusban elszámolandó támogatást 600 millióról 660 millióra növelték. Elvettek tehát 80 milliót, visszaraktak 60-at, a végén 20-szal kevesebb megy el rá - vette észre a 444.hu.

Magyar Közlöny
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál