Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Átlagosan több mint 750 ezres kárt okoznak a "mesterek" az építkezéseknél

Egy felmérés eredménye szerint elég sok kárt okoztak a megrendelőknek a hozzá nem értő szakemberek.

Az építőipari megrendelők 34 százaléka szenvedett kárt kontármunka miatt az elmúlt egy évben – állapította meg a Mapei Építőipari Bizalmi Indexe. Fejenként és átlagosan 753 ezer forint kárt okoznak egy-egy megrendelőnek, akinek gyakran egy másik szakembert kell hívni, hogy kijavítsa a hibákat.

Mapei

A kutatásból az is kiderül, hogy Budapesten és Pest megyében a legnagyobb az elégedetlenség a kivitelezőkkel. Ennek oka azonban az is lehet, hogy ott van a legtöbb beruházás, ott dolgoznak a legtöbben az építkezéseken. A kistelepüléseken általában elégedettebbek a megrendelők az elvégzett munkával, de úgy néz ki, hogy Vas megyében sem olyan gyakoriak a problémák, és az okozott kár mértéke is kevesebb mint fele - 402 ezer forint - a budapesti vagy közép-magyarországi károknak.

Mapei
A legjobbnak egyébként a villanyszerelők, ácsok, bádogosok, gépészek munkáját tartják a megrendelők, míg a legrosszabbnak generálkivitelezőkét, a kőművesekét és a burkolókét. Ennek persze lehet az az oka, hogy ha bármi hiba van, a generálkivitelezőn a legkönnyebb ezt számonkérni, az pedig, hogy a villanyszerelő, gépész, bádogos hibázik, kevésbé szúr szemet.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra