Augusztus 19-20-án nem nyitnak ki a kis benzinkutak Magyarországon

Az ellátási hiányok és bizonytalanságok miatt.

Korábban más több szakember is jelezte, hogy gondok lehetnek a magyarországi üzemanyag-ellátásban.

Ezt erősíti meg egy lapunknak eljuttatott sajtóközlemény.

"A Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó és azt támogató benzinkutak a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19- 20-án az üzemanyagkiszolgálást szüneteltetni kényszerülnek. A tankolók megértését előre köszönjük"

- olvasható a szervezet elnöksége által jegyzett dokumentumban.

A szövetség ez év februárjában alakult mintegy 160 taggal.

Frissítés

Egri Gábor, a A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke később az alábbi kiegészítő sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek.

Az FBSZ ma tartott online közgyűlést és a tagság 100 %-a támogatta az akciónkat, azaz a kutak kétnapos leállását, élve a jogszabályban rögzített 48 órás leállási lehetőséggel. Ezáltal fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy sok ezer magyar család megélhetése ellehetetlenül önhibáján kívül 2021 november óta.

A MOL 50 %-ra csökkentette le a kiszolgálási volument a kutjaink részére, ennél az oknál fogva nem tudjuk megfelelő módon és akaratunk szerint kiszolgálni a vevőinket.

Ezenkívül a jogszabályban rögzített állami támogatást ez év júliusban még nem kaptuk meg, illetve nincs információnk arról, az augusztusi kifizetés mikor várható.

A közleményünkben jelzett megmozdulásunk mottója "Létünk a tét!". Az FBSZ-hez 400 cég csatlakozott, ami 500-600 kutat jelent. A nevezett akcióhoz való csatlakozás önkéntes alapú.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság