Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Ebből a tíz autócsodából csak egy van a világon

Mindegyik igazi műremek a maga nemében.

Bugatti Type 57 Atalante Gangloff

autoblog.hu

Ez a szépséget még Jean Bugatti és Joseph Walter tervezte, és 1938-ban kelt életre. Akkoriban nem is a nagy teljesítményért, hanem inkább a gyönyörű karosszériája miatt vásárolták meg. Ezt a példányt egyébként egy francia iparmágnás rendelte magának. Az autó igazi túlélő, hiszen sértetlenül vészelte át a második világháborút, és jó néhány tulajdonosa volt az évtizedek során.

Teljesítmény: 140Le
Végsebesség : 210Km/h
Gyorsulás : 0-60-ig 10 másodperc

Jaguar XK150 S Bertone

autoblog.hu

Ez a jaguár 1957-ben gördült le a futószalagról a híres XK120 és XK 140 nyomdokain, de sokkal modernebb kivitelben. Életét csupasz alvázként kezdte, amit Torinóba küldtek a Bertone stúdióhoz két másik alváz kíséretében. Mindhárom autónak Franco Scaglione tervezte a kupé karosszériát prototípusként. A háromból mára csak ez az egyetlen példány maradt fent.

Teljesítmény: 267Le
Végsebesség : 215Km/h
Gyorsulás : 0-100-ig 7,4 másodperc

Bentley 4.5-Litre

autoblog.hu

Ő itt Mr. Fred és 1928-ban látta meg a napvilágot, összesen kettő készült belőle. Becenevét egyébként a Bentley cégalapítójáról kapta, és valójában az ő saját használatú autója volt. Típusváltozatai sok versenyen indultak akkoriban, többek között a 24 órás Le Mans-on is, ahol több trófeát is bezsebeltek. A szívómotoros változatok rendkívül megbízhatónak bizonyultak, a kompresszorosok azonban már kevésbé. Ettore Bugattit is bosszantotta a Bentley-k teljesítménye, és némi gúnnyal a világ leggyorsabb teherautójának nevezte a típust.

Teljesítmény: 130Le
Végsebesség : ~220Km/h
Gyorsulás : N/A

Peugeot Onyx

Peugeot Onyx
Wikipedia

Az Onyxot a 2021-es párizsi autószalonban mutatták be először. A teljes egészében réz- és karbonkarosszériás autó azért készült, hogy bemutassa a világnak, milyen is lehetne egy modern, 21. századi szupersportkocsi, ami ráadásul még üzemanyagtakarékos is. Nem csoda, hogy az egész járgány mindössze 1100kg-ot nyom, amihez brutális, 600 lóerős motor társul. Persze van benne villanymotor is, ami még plusz 80 lóerőt tud hozzáadni, így akár 680 lóerőre növelve ennek a csodajárgánynak a teljesítményét.

Teljesítmény: 680Le
Végsebesség : 360Km/h
Gyorsulás : 0-100-ig 2,9 másodperc

Lamborghini Egoista

Lamborghini Egoista
topcarrating.com

Nomen est omen, szokták mondani, és hát a Lamborghini Egoista rá is szolgál a nevére. Kevés ennél futurisztikusabb járgány létezik a világon. Az Egoistát a márka fennállásának 50. évfordulóján mutatták be, a világ egyik leghíresebb dizájnere Walter da Silva alkotta. Szerinte az autó a szórakozásról és az önkifejezésről szól. Ezzel nem lehet vitatkozni.

Teljesítmény: 600Le
Végsebesség : 350Km/h
Gyorsulás : 0-100-ig 2,4 másodperc

Maybach Exelero

Maybach Exelero
autoblog.com

A szépség új fogalmaként a Maybach Exelero külsőre a 30-as éveket idézi, persze teljesen korszerű és bitangerős kivitelben. Ennél is érdekesebb, hogy valójában egy híres gumigyártó cég nagy sebességű gumiabroncsainak tesztelésére készült. Az autó egyébként hatalmas, mintegy 6 méter hosszú és tömege több mint 2 tonna. Motorját a Mercedes S600-tól kapta, ami egy V12-es ikerturbófeltöltős erőforrás. A Maybach Exelero prototípusa még a Cobra 11 című német sorozatban is szerepet kapott.

Teljesítmény: 700Le
Végsebesség : 355Km/h
Gyorsulás : 0-100-ig 4,4 másodperc

Ford GT 90

Ford GT 90
wikipedia

Ezt a hófehér csodát 1995-ben mutatták be a detroiti autószalonon. A gyártó minden szerénység nélkül a világ legerősebb szuperautójának nevezte. Talán ebben lehetett is valami, hiszen egy quad-turbo V12 motor hajtja, ami 720 lóerőt képes kipréselni magából. De ez még semmi. A kipufogója az űrsiklóknál is használt technológiára épülő hőpajzsot kapott, különben megolvasztaná az alumínium és szénszálból készült karosszériát.

Teljesítmény: 720Le
Végsebesség : 378Km/h
Gyorsulás : 0-100-ig 3,3 másodperc

McLaren x-1

McLaren x-1
automobile.fandom.com

A McLaren X-1 egy igazi öszvér. A tervezők ugyanis fogtak egy csomó fényképet olyan autókról, amiket az emberek a legszebbnek tartanak, és a formatervezésnél egyszerűen összeválogatták belőlük az alkatrészeket. Majd ezt a szép és fura négykerekűt gyúrták belőle.

Teljesítmény: 446Le
Végsebesség : 330Km/h
Gyorsulás : 0-100-ig 3,2 másodperc

Mercedes Benz GTA 300slc

Mercedes Benz GTA 300slc
youtube

Azt nem mondhatjuk, hogy a régi jó dolgokból mára már semmi nem maradt. Ezt az autót a Mercedes egy ismeretlen vevőnek egyénileg készítette. Fogták a valaha készült egyik legjobb kabriónak tartott legendás 300sc-t és megépítették a másolatát. Na persze ez nem egy sima koppintás, hiszen módosították a karosszériát, valamint a legmodernebb SMC AMG-től kapta a futóműveit.

Teljesítmény: 571Le
Végsebesség : 315Km/h
Gyorsulás : 0-100-ig 3,8 másodperc

Rolls-Royce Hyperion

Rolls-Royce Hyperion
player.hu

Ezt az olaszos stílusú kabriót Pininfarina tervezte, és egyetlen példányban készült el. Az alapját egyébként a Phantom Drophead Coupé ihlette, de egy teljesen egyedi karosszériát építettek köré. Az egyetlen létező példány hol máshol, mint Dubaiban volt, de a tulajdonosa már nagyon meg szeretett volna szabadulni tőle, hiszen évekig árulta. Mivel a hirdetés már nem elérhető, talán azóta új gazdára lelt ez az elképesztő járgány.

Teljesítmény: 409Le
Végsebesség : 250Km/h
Gyorsulás : 0-100-ig 5,7 másodperc

Források:

Wikipedia
player.hu
autoblog.hu
autoblog.com

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech