Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kidobott autógumi az Uránia udvarban - Közben a város szélén küzdenek az illegális hulladéklerakókkal

Érthetetlen, miért a kuka mellé pakolják, amikor Szombathelyen ingyen és legálisan meg lehet szabadulni a veszélyes hulladéktól.

Január elején hirdette meg akcióját A önkormányzat azt ígéri, hogy hamarosan felszámolják az összes szombathelyi illegális hulladéklerakót January 13. 13:10 a szombathelyi önkormányzat: azt ígérték, hogy rövid idő alatt megszüntetik a városszéli illegális hulladéklerakókat, ezekből 11-et térképeztek fel korábban.

A munkának nagy erőkkel álltak neki Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen January 19. 15:34 , és február közepére el is tüntették a 11 illegális hulladéklerakót.

De ezzel nincs vége. Olvasónk csütörtökön jelezte, hogy a belvárosi Uránia udvarban, az egykori csemegebolt hátuljánál lévő kuka mellé valaki autógumikat pakolt le.

Autógumik az Uránia uvarban
Mészáros D. Zsolt

Közelebbről látszik, hogy egy egész garnitúráról van szó.

Autógumik az Uránia uvarban
Mészáros D. Zsolt

Ráadásul az autógumi veszélyes hulladéknak minősül, így aki köztéren otthagyja, gyakorlatilag bűncselekményt követ el.

Valójában érthetetlen, hogy valaki miért így szabadul meg az autógumitól, főleg, ha a lebukást is veszélyezteti. Hiszen az autógumi-kereskedők új garnitúra vásárlása esetén befogadják és szakszerűen kezelik az elhasznált abroncsokat.

De más módszer is létezik. Bő két évvel ezelőtt teszteltük le a SZOVA Körmendi úti hulladékudvarát, ahol a bejelentett szombathelyi lakcímmel rendelkezők ingyen lerakhatják azt a hulladékot, amit nem szabad a háztartási szemét közé keverni.

Tapasztalatainkat ebben a cikkben Így szabaduljon meg elektromos hulladékától - Tudta, hogy vásárlási utalványt is kaphat értük? 2018. November 09. 18:59 összegeztük. Mi akkor kettő abroncsot darabot raktunk le, és azt a választ választ kaptuk, hogy ennyit akár naponta vihetünk oda. A pontos szabályozás itt olvasható .

Autógumik a Körmendi úti hulladékudvarban
Józing Antal

A SZOVA egyébként nem is köteles elszállítani a közterületre lepakolt autógumikat, mint ahogyan a lomtalanításkor sem viszik el a veszélyes hulladékot. Annak kezelésére ugyanis szigorú szabályok vonatkoznak, a lehetséges megoldásokat már említett cikkünkben Így szabaduljon meg elektromos hulladékától - Tudta, hogy vásárlási utalványt is kaphat értük? 2018. November 09. 18:59 részleteztük.

Ettől függetlenül, persze, előbb-utóbb eltűnnek majd az elhasznált abroncsok az Uránia udvarból, Lehet, hogy egy segítőkész önkéntes tesz majd rendet. Pedig az lenne a legészszerűbb, ha az eredeti gazdájuk vinné el a hulladékudvarba.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra